Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeVerenigde Staten

Verenigde Staten

Reizen naar de Verenigde Staten

Dit immense land biedt met zijn afwisselende landschappen en vele interessante steden een schier eindeloze hoeveelheid mogelijkheden voor culturele reizen

Steden als New York en Chicago, imponeren de bezoeker met indrukwekkende architectuur. Iedereen kent de skyline van Manhattan met de iconische gebouwen als het Chrysler Building en het Empire State Building, maar Chicago doet als bakermat van de wolkenkrabber zeker niet onder voor deze stad. Langs de Magnificent Mile vinden we iconische gebouwen als het historische Wrigley Building en de neogotische Tribune Tower. De beroemde architect Frank Lloyd Wright tekende de stad met zijn kenmerkende prairie houses.

Deze beide steden beschikken daarnaast ook over een enorme rijkdom aan kunst. The Art Institute of Chicago heeft een collectie die vergelijkbaar is met de Hermitage in St. Petersburg en New York heeft niet alleen de enorme collectie van het Metropolitan Museum, maar kan de bezoeker ook interesseren met vermaarde musea als het Guggenheim, het MoMA of de kleinere maar zeer interessante Frick Collection, met de kunstverzameling van staalmagnaat en mecenas Henry Clay Frick.

De hoofdstad Washington interesseert vooral vanuit politiek oogpunt. De National Mall verbindt het Witte Huis met het Capitool en telt veel monumenten gewijd aan de Amerikaanse leiders, zoals het Washington Monument gewijd aan de eerste president.

De westkust is vooral in trek vanwege de vele National Parken, maar steden als Los Angeles en San Francisco zijn zeker interessante bestemmingen. Het heuvelachtige San Francisco kreeg bekendheid door de vele subculturen als de Beatniks en de Hippies en staat nog steeds bekend als een van de ruimdenkendste steden van Noord-Amerika. Los Angeles staat vooral bekend om Disney en Hollywood, maar heeft ook met het vernieuwde Paul Getty Museum en het Hammer Museum musea van naam in huis.

Meer informatie over onze reizen naar de Verenigde Staten? Bekijk hier ons actuele aanbod.

Bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van Reizen naar de Verenigde Staten.

Reizen naar Verenigde Staten

Behind the scenes in Detroit & Chicago Kunst

Deze reis naar Detroit en Chicago geeft een indruk van het ‘echte Amerika’ waar we de laatste tijd zoveel over lezen. Maar de ware eyeopeners zijn de kijkjes ‘achter de gesloten deuren’. Toonaangevende kunstenaars openen hun ateliers en invloedrijke verzamelaars hun huizen speciaal voor deze unieke reis. Een ongeëvenaarde ervaring in twee van Amerika’s inspirerendste steden!

Drs. Caroline Sodenkamp Drs. Caroline Sodenkamp
vanaf: € 3.395
Behind the scenes in Detroit & Chicago

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.