Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeVerenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk

Tussen landhuizen en musea

Verenigd Koninkrijk reizen

Het Verenigd Koninkrijk biedt een grote verscheidenheid aan bezienswaardige monumenten, musea, landhuizen en parken. The National Trust biedt een aardige kijk in al wat er te zien valt. Londen alleen al kent zoveel gerenommeerde musea, dat er tijdens ieder bezoek aan de Engelse hoofdstad wel wat nieuws te ontdekken valt.

Het gerenommeerde Tate heeft in Londen twee grote vestigingen: Tate Britain, voorheen de National Gallery of British Art, met een substantiële collectie werken van Turner, en het recent uitgebreide Tate Modern, met een grote vaste collectie moderne en contemporaine kunst en vele spraakmakende tentoonstellingen. Dit laatste museum geeft samen met de Saatchi Gallery, met de privécollectie van Charles Saatchi, Londen een naam op het gebied van moderne kunst. De National Portrait Gallery, met o.a. portretten van beroemdheden maar ook aansprekende tentoonstellingen, en het British Museum, met collecties kunst en voorwerpen van over de gehele wereld, inclusief de betwiste Elgin Marbles, maken het blok van grote musea compleet. Daarnaast heeft Tate nog vestigingen in onder meer Liverpool, de industriestad en tevens bakermat van The Beatles die een ware metamorfose heeft ondergaan. Het historische centrum is opgeknapt en de docklands is tot Werelderfgoed uitgeroepen.  

Het nabijgelegen Oxford is eveneens een aantrekkelijke plaats om aan te doen tijdens onze Engeland reizen. Het is de oudste universiteitsstad van Engeland en de vele colleges die verspreid door het oude centrum liggen tonen de bouwgeschiedenis vanaf de middeleeuwen tot de neogotische bouwstijl van de negentiende eeuw. Daarnaast herbergt de stad met het Ashmolean Museum en het Museum of Natural History twee musea van naam.

In het zuiden van Engeland vindt u, verspreid tussen het glooiende landschap, schitterende landhuizen. De buitenverblijven van de adel tonen de weelde en status die in de jaren zijn opgebouwd. De elegant aangelegde tuinen zijn een toonbeeld van Engelse smaak. Samen met pittoreske dorpjes, indrukwekkende kathedralen en eeuwenoude monumenten maken zij een reis naar de zuidelijke streken meer dan waard.

Het trotse Schotland maakt nog altijd deel uit van het Verenigd Koninkrijk, hoewel het tijdens het laatste referendum weinig scheelde of Schotland had de monarchie verlaten. Landschappelijk onderscheidt het zich met de Highlands en de eilanden. Ook cultureel proeft u het individuele karakter dat zich uit in de taal, kleding, betaalmiddelen en tradities. De grote steden tonen de uitersten van deze constituerende staat. Edinburgh is een toonbeeld van de klassieke historie terwijl Glasgow de moderne tijd vertegenwoordigt.

Wilt u naar het Verenigd Koninkrijk reizen en bent u benieuwd naar ons actuele aanbod? Bekijk hier onze reizen.

Reizen naar Verenigd Koninkrijk

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook