Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeTurkije

Turkije

Brug tussen oost en west

Turkije reizen

Turkije is een fascinerend land om naartoe te reizen. Het vormt de brug tussen oost en west, de schakel tussen Europa en Azië, met het grote Istanbul als grensbewaker aan weerszijden van de Bosporus.

Het strategisch gelegen Istanbul is een smeltkroes van culturen. Gesticht als Byzantium door Griekse kolonisten werd de stad door de Romeinse keizer Constantijn als Constantinopel tot de hoofdstad van het West-Romeinse of Byzantijnse Rijk gemaakt. Tot aan het einde van het Ottomaanse Rijk bleef Istanbul de belangrijkste stad van het land. Nabij de monding van de Gouden Hoorn in de Bosporus vindt u de belangrijkste monumenten uit de geschiedenis van de stad. Hier staat de beroemde Haghia Sophia, de kerk van de heilige wijsheid, gebouwd door keizer Justinianus. Nabij het hippodrome vinden we ook de Blauwe Moskee, genoemd naar het tegelwerk uit Izmir, en het Topkapi Paleis, het weelderige paleis van de Osmaanse sultan met een prachtig bewaard gebleven harem. De architectuur van het gebouw is verweven met de oorspronkelijke functie.

De stad kent echter ook minder bekende juweeltjes, zoals het Islamitische bedevaartsoort Eyüp, hoog aan de oever van de Gouden Hoorn, en imponerende musea als het museum van Moderne kunst en het Sabançi Museum voor Ottomaanse kunst.

De westkust van Turkije vormt een schatkamer van monumenten uit de periode dat dit gebied bekend stond als Klein-Azië. Zo zijn in steden als Perge en Aspendos goed bewaarde Griekse en Romeinse theaters te bewonderen. In Ephese staat de beroemde bibliotheek van Celsus en in Milete en Didyma vinden we een enorm tempelcomplex van de god Apollo. In Myra en Tlos zijn nog altijd prachtige voorbeelden van rotsgraven uit het Lycische Rijk, inmiddels bijna 2500 jaar oud.

Naar de cultuurrijke steden en regio’s van Turkije reizen? Bekijk hier ons actuele aanbod van reizen naar dit land.

Reizen naar Turkije

Herontdekking van ConstantinopelKunst

Met zijn bijzondere mengeling van oosterse en mediterrane cultuur biedt Istanboel een breed scala van uiteenlopende indrukken van een lange geschiedenis en een bruisend heden.

Drs. Ria Ophof - van Dijk Drs. Ria Ophof - van Dijk
vanaf: € 995
Herontdekking van Constantinopel

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook