Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeTsjechië

Tsjechië

Voorbij het oude Bohemen

Tsjechië reizen

Tsjechië heeft in meerdere vormen bestaan, alvorens het de republiek werd zoals we die nu kennen. Na het uiteenvallen van de Donaumonarchie na WO 1 ontstond Tsjechoslowakije. Per 1 januari 1993 volgde een vreedzame opdeling waardoor de twee landen Tsjechië en Slowakije ontstonden.

Onomstotelijk verbonden met Tsjechië is de ‘Praagse lente’ van 1968. In dat jaar trachtte het communistische Tsjechoslowakije een meer gematigde koers te varen. En hoewel aan dit experiment van socialisme hardhandig een einde werd gemaakt door de toenmalige USSR, staan de acht maanden die deze revolutie mocht duren nog altijd symbool voor optimisme en hoop.  

Hoofdstad van Tsjechië is het bruisende Praag. De stad herbergt een schat aan bezienswaardigheden en iedere kunst- en cultuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Het bijzondere is dat niet alleen de culturele hoogstandjes het bezoeken waard zijn, maar ook de straatjes, pleintjes en kronkelige steegjes die er naartoe leiden zijn een belevenis op zich. Praag is verdeeld in vier oude, middeleeuwse stadsdelen: Staré Mesto, Mala Strana, Hradcany en Nové Mesto. Het is een schier onmogelijke opgave om alles wat Praag te bieden heeft in één trip te verwerken. Gelukkig betreft dit een luxeprobleem en is de reiziger, ongeacht welke bezichtigingen hij bezoekt, de grote winnaar. Desondanks is er een rijtje van absolute aanraders, bestaande uit de Astronomische klok, de Praagse Burcht, het Oude Stadsplein, de Joodse wijk, het Wenceslas Plein, de Kruittoren en het ‘Gouden Straatje’. De laatste in dit rijtje, ook wel Gouden steegje genoemd, bestaat uit elf huisjes en dankt zijn naam aan goudsmeden die er enkele eeuwen terug gewoond hebben. Duitstalig schrijver Franz Kafka was er in het begin van de twintigste eeuw eveneens woonachtig. Zijn voormalige woning is tegenwoordig een klein museum met boekwinkel.  

Hoewel een reis naar de Gouden Stad een volwaardige belevenis biedt, is Tsjechië meer dan alleen Praag. Een kleine 100 kilometer ten noordoosten van Praag is het natuurpark Cesky Raj gelegen. Dit overweldigende, beboste gebied leidt u onder meer langs spectaculaire zandsteenformaties en de indrukwekkende rotsformaties van Prachov. In het westen van Tsjechië ligt aan de voet van het Ertsgebergte Karlovy Vary. Dit kuuroord staat bekend om zijn vele warmwaterbronnen met geneeskrachtig zout. Met al haar attracties effent Tsjechië het pad voor eigentijdse reizigers.

Bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van reizen naar Tsjechië.

Reizen naar Tsjechië

Vijftig jaar na de 'Praagse Lente'Geschiedenis

Het revolutiejaar 1968 begon 50 jaar geleden met de ‘Praagse lente’; acht maanden van optimisme en hoop in Tsjechoslowakije, een adembenemend experiment van socialisme met een menselijk gezicht. Maar de inval van de Warschaupacttroepen liet niets van de droom heel. Tijdens deze reis naar Praag, een van de mooiste steden van Europa, wordt deze bijzondere episode van de Europese geschiedenis gememoreerd, naast de talloze legenden die met de stad verbonden zijn.

Tibor Bérczes Tibor Bérczes
vanaf: € 1.095
Vijftig jaar na de 'Praagse Lente'

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.