Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeThema'sKunst

Kunstreizen

Aansprekende tentoonstellingen

Van Romeinse monumenten tot het Tate Modern

Tijdens onze kunstreizen worden door de gespecialiseerde begeleiders inleidingen gegeven over (moderne) kunst. U bezoekt wereldberoemde musea, aansprekende tentoonstellingen en komt in contact met conservatoren en kunstenaars. Of u bezoekt bijvoorbeeld een particuliere kunstcollectie, waarbij de eigenaar verhaalt over de totstandkoming hiervan. Daarnaast kunt u, geholpen door suggesties van onze begeleider, toonaangevende dansvoorstellingen en opera’s bezoeken. Kunst in brede of engere zin, afhankelijk van uw bestemming en voorkeur.

Een reis naar Rome is bijvoorbeeld een uitgelezen kans om van Oudheid tot heden door de kunstgeschiedenis te reizen. De stad herbergt ontelbare kunstschatten, van de oude Romeinse monumenten als het Forum Romanum en het Colosseum tot de fresco’s van Michelangelo in de Vaticaanse musea en van de Barokke werken van Bernini tot 21e-eeuwse kunst in het Maxxi museum.

Venetië heeft met haar kunstbiënnale een grote publiekstrekker in handen. Specialisten op het gebied van moderne kunst kunnen u inzicht verschaffen over de laatste ontwikkelingen en uitleg geven bij de verschillende installaties. Daarnaast heeft de stad met het Peggy Guggenheim Museum, het Palazzo Grassi en de Punta della Dogana een indrukwekkende vaste collectie moderne kunst in huis die de stad zeker een bezoek waard maken.

Ook Engeland is een geliefde bestemming voor kunstreizen. De verschillende afdelingen van Tate in Engeland en de National Portrait Gallery weten ieder jaar weer schitterende tentoonstellingen te programmeren. Zo waren de afgelopen jaren drukbezochte tentoonstellingen over Paul Klee, Lucian Freud, Roy Lichtenstein en Marc Chagall te bezichtigen. Een bezoek aan de vele galeries van de wijk Chelsea vormen een mooie aanvulling hierop.

Bent u benieuwd welke bestemmingen wij momenteel aanbieden? Bekijk ons aanbod van kunstreizen, of reizen waarin kunst en kunstcollecties een prominente rol spelen.

 

Populaire kunstreizen

Biënnale van Venetië Biënnale van Venetië
vanaf: € 1.495
Meer weten?
Israël, miraculeus mozaïek Israël, miraculeus mozaïek
vanaf: € 2.495
Meer weten?
Cyprus, mythisch maar verdeeld eiland Cyprus, mythisch maar verdeeld eiland
vanaf: € 1.765
Meer weten?
Alle kunstreizen bekijken

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook