Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeThema'sGeschiedenis

Geschiedenisreizen

Tastbare historie

Van keerpunten in het verleden tot historische figuren

De geschiedenis van een land of regio is altijd een geliefd onderwerp van onze reizen geweest. Uitgangspunt is inzicht te verkrijgen in culturen en volken uit het verleden. Gespecialiseerde begeleiders laten de verhalen weer tot leven komen en maken de geschiedenis op locatie tastbaar. Afhankelijk van de te bezoeken regio wordt meer nadruk gelegd op de Oudheid of bijvoorbeeld moderne geschiedenis. Bij de beschrijving van de historische reizen wordt duidelijk gemaakt of bijvoorbeeld kunstgeschiedenis, architectuurgeschiedenis, politieke geschiedenis of muziekgeschiedenis de boventoon voert.

Een bootreis van Rostov aan de Don naar Moskou is bijvoorbeeld een prachtige gelegenheid om u langs keerpunten in de geschiedenis van Rusland te leiden. Zo vaart u langs Oeljanovsk, de geboorteplaats van Lenin, en Kazan, ooit de hoofdzetel van de Tataarse khanen. Maar ook Volgograd, waar de Russen en Duitsers en beslissende slag leverden in de Tweede Wereldoorlog, en natuurlijk Moskou, de oude hoofdstad met het Kremlin. Onderwijl geniet u van het prachtige landschap dat aan u voorbijtrekt.

Ons variabele aanbod van geschiedenis reizen naar Engeland kan aanleiding zijn om u in de historie van een beroemd persoon als Sir Winston Churchill te verdiepen, met bezoeken aan Blenheim Palace, de plek waar hij geboren werd, en het landhuis Ditchley, waar in oorlogstijd menig topontmoeting met Roosevelt plaatsvond. Maar het kan ook een mooie gelegenheid zijn om u in de geschiedenis van de Engelse landhuizen en tuinen te verdiepen, met bezoeken aan indrukwekkende landgoederen als Apsley house en Great Dixter en inleidingen over de Arts en Craftsbeweging, vakwerkhuizen en tuinarchitectuur.

De oorlogsgeschiedenis van de 20e eeuw wordt tastbaar tijdens historische reizen naar Ieper of Berlijn, waar respectievelijk de geschiedenis van de Eerste en Tweede Wereldoorlog centraal staan. Uw begeleider leidt u bijvoorbeeld langs de loopgraven en voormalige slagvelden, maakt met u een wandeling langs de resten van de Berlijnse muur en neemt u mee naar een voormalige Stasigevangenis.

Bent u benieuwd welke bestemmingen wij momenteel aanbieden? Bekijk ons aanbod van geschiedenis reizen, of reizen waarin geschiedenis veelvuldig aan bod komt.

 

Populaire geschiedenisreizen

Historische kruispunten van het Russische Rijk (September-route) Historische kruispunten van het Russische Rijk (September-route)
vanaf: € 2.495
Meer weten?
Op bezoek bij de Romanovs Op bezoek bij de Romanovs
vanaf: € 995
Meer weten?
Alle geschiedenisreizen bekijken

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook