Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeThema'sArchitectuur

Architectuurreizen

Bijzondere nalatenschap

Het alledaagse ontstegen

Architectuur wordt vaak gezien als functioneel en noodzakelijk, maar in sommige gevallen kan de vormgeving het alledaagse ontstijgen tot een waar kunstobject. Bekende voorbeelden zijn natuurlijk de Guggenheim Musea van Frank Lloyd Wright (New York) en Frank Ghery (Bilbao), maar ook de nieuwbouw van de opkomende stad Dubai, met de Burj Dubai en de Burj al Arab, kan hier genoemd worden.

Tijdens onze architectuurreizen kan de nadruk liggen op werk van beroemde architecten of stijlperioden. Te denken valt bijvoorbeeld aan de schitterende villa’s van Palladio in de Italiaanse regio Veneto, met onder meer de Villa Rotonda en het Teatro Olympico in Vicenza en de San Giorgio Maggiore in Venetië, zo opvallend gelegen aan het Canal Grande, op de punt van het eiland Giudecca.

Ook een bepaalde stijlperiode als Art Nouveau kan onderwerp van onze architectuurreizen zijn. In bijvoorbeeld Brussel zijn vele schitterende voorbeelden te vinden. Denk aan het beroemde Hotel Metropole en de nalatenschap van Victor Horta, te zien in zijn voormalige woonhuis en atelier en het vermaarde Hotel Solvay.

In de regio van Napels wordt de aandacht gevestigd op de bouwkunst van de Romeinen, met natuurlijk de beroemde opgravingen van Pompeii en Herculaneum, ooit bedolven onder de as van de Vesuvius, maar ook de villa’s van Oplontis, Boscotrecase en Boscoreale met hun prachtige Romeinse muurschilderingen zijn een bezoek waard.

Tijdens onze reizen zullen gespecialiseerde begeleiders nadruk leggen op de architectuur van een bepaalde bestemming. U bezoekt gebouwen van bekende architecten, wereldberoemde musea met specifieke architectuur en/of aansprekende tentoonstellingen.

Bent u benieuwd welke bestemmingen wij momenteel aanbieden? Bekijk ons aanbod van architectuurreizen, of reizen waarin architectuur een rol speelt.


 

Populaire architectuurreizen

Test Alle architectuurreizen bekijken

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook