Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeTadzjikistan

Tadzjikistan

Een stukje vergeten Azië

Tadzjikistan reizen

Toen de Sovjet-Unie in 1991 uit elkaar viel, werd Tadzjikistan een onafhankelijk land. Er volgde een jarenlange burgeroorlog, maar inmiddels gaat het er al twintig jaar vreedzaam aan toe. Hoewel het een arm land is uitgedrukt naar economische waarde, is het cultureel en landschappelijk een rijke bestemming voor reizigers. 

Tadzjikistan is in oppervlakte bijna viermaal zo groot als Nederland met nog niet de helft van het aantal inwoners. Ruimte is daarmee een van de grote pluspunten. Met name de berglandschappen (uitlopers van de Himalaya) zijn indrukwekkend met eindeloze vergezichten, meren en besneeuwde pieken tot boven de zeven kilometer in het Pamirgebergte. De Pamir Highway is misschien wel de bekendste route die over bergpassen gaat van ruim vierduizend meter hoogte. De Zijderoute loopt eveneens deels door Tadzjikistan. Ruïnes, forten en tempels zijn de stille getuigen uit de periode dat Marco Polo er rondreisde. Ruim voor zijn tijd was het Alexander de Grote die er in de vierde eeuw voor onze jaartelling rondtrok met zijn legers. Hij wierp het Perzische rijk omver en stichtte diverse steden in Tadzjikistan die nog altijd bestaan. Zo groeide de buitenpost Khojand uit tot een van de belangrijkste handelscentra aan de Zijderoute. Het oude fort is altijd het hart geweest van de stad. 

Ondanks de lange historie is de hoofdstad Doesjanbe juist een jonge stad van nog geen eeuw oud. Het Russische Rode Leger had het dorp dat op dezelfde plek ligt verwoest. Daarna werd de stad planmatige opgezet met brede straten, veel bomen en fonteinen. De kleurrijke cultuur is deels terug te vinden op de Shakhmansur bazaar, waar veel te krijgen is voor een spotprijs. De straatarme bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij. Hoewel het een islamistisch land is, worden de regels minder streng opgevolgd dan in de buurlanden Afghanistan en Pakistan. Alcohol wordt in het openbaar genuttigd en de vrouwen lopen zonder hoofddoekjes op straat. Het maakt Tadzjikistan tot een verrassend land voor eigentijdse ontdekkingsreizigers.

Bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van reizen naar Tadzjikistan.

Reizen naar Tadzjikistan

Verborgen schatten van de ZijderouteCultuur

Deze reis leidt van Oezbekistan, hart van de Zijderoute, naar een onterecht vergeten deel van de route in Tadzjikistan. Het land hoorde achtereenvolgens tot het Perzische rijk, het bestuur van de Romanovs en was tot 1991 een Sovjetrepubliek. 

 Drs. Rouslan Nimetoullaev Drs. Rouslan Nimetoullaev
vanaf: € 2.395
Verborgen schatten van de Zijderoute

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook