Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeSpanje

Spanje

Spanje reizen

Het rijke Moorse en koloniale verleden, de kunstverzamelingen van de Spaanse koningen tot aan de moderne tijd en de culturele identiteit die per regio zo kan verschillen, maken Spanje tot een zeer boeiende bestemming. Het prettige klimaat is bovendien een aangename toevoeging aan uw reis. 

Een van dé plaatsen om in Spanje naartoe te reizen, is het koninklijke Madrid, dat de grootste en belangrijkste kunstverzamelingen van het land herbergt. Toen Philips II Madrid tot hoofdstad maakte, ontstond er een hechte band tussen deze nieuwe hoofdstad, de schilderkunst en de Spaanse koningen. Het Museo del Prado dankt zijn rijkdom dan ook aan de Spaanse koningen, die naast mecenas ook collectioneurs waren, en biedt zalen vol werken van El Greco, Velázquez en Goya. Ook het Museo Thyssen-Bornemisza, een voorheen particuliere collectie met klassiekers en moderne meesters, en het Centro de Arte Reina Sofia, met een grote verzameling Spaanse moderne kunst uit de 20e eeuw (waaronder de Guernica van Picasso), maken een bezoek aan de stad meer dan waard.

In tegenstelling tot Madrid onderscheidt Barcelona zich door vernieuwing en experimenten. Het werk van Antonio Gaudí, een van de vertegenwoordigers van de Spaanse Art Nouveau, oefent een grote aantrekkingskracht uit op reizigers, kunst- en cultuurliefhebbers. Een scherp contrast biedt Mies van der Rohes Paviljoen aan de voet van de berg Montjuïc. De stad telt verder enkele musea die speciaal ontworpen zijn voor de grootste Catalaanse kunstenaars: Joan Miró en Pablo Picasso.

Ook het Baskische Bilbao is voor liefhebbers van moderne kunst een interessante plaats om naartoe te reizen. Frank O. Gehry bouwde hier enige jaren geleden het bijzondere onderkomen voor het Guggenheim Museum, met werk uit de collecties van Solomon en Peggy Guggenheim en werken van Spaanse en Baskische kunstenaars.

Andalusië, de meest zuidelijke streek van Spanje, is door de eeuwen heen een smeltkroes geweest waarin Moorse, christelijke, joodse en zigeunerinvloeden samensmolten tot een levendige, rijke cultuur. Hier vindt u unieke Moorse steden met een keur van historisch en cultureel erfgoed: het Moorse paleis Real Alcázar in Sevilla, de wereldberoemde Mezquita in Cordoba, een moskee uit de 8e eeuw waarin later een kathedraal werd gebouwd, en natuurlijk het Alhambra en de Generalife in Granada.

Bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van Spanje reizen.

Reizen naar Spanje

Acht eeuwen Arabisch AndalusiëGeschiedenis

In onder meer Córdoba, Sevilla en Granada herinneren sporen van de verfijnde beschaving van Moors Andalusië aan bijna acht eeuwen Arabisch Europa.

 Drs. Robert-Jan Muller Drs. Robert-Jan Muller
vanaf: € 1.995
Acht eeuwen Arabisch Andalusië

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook