Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeSlovenië

Slovenië

Slovenië reizen

De jonge natie Slovenië heeft zowel landschappelijk als cultuur-historisch gezien veel te bieden dankzij een rijk verleden en een veelkleurig heden. Met al haar natuur- en cultuurschoon is het een van de onontdekte parels van Europa met een bijzondere diversiteit.

Nationale parken, grottencomplexen en architectonische hoogstandjes, zoals het pittoreske Ljubljana, zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die Slovenië rijk is.

De ligging aan de zuidrand van de Alpen leidt tot vele feeërieke landschappen, turquoise bergmeertjes en steile bergwanden. In dit decor verdient Bled een speciale vermelding. Met majestueuze bergen op de achtergrond verrijst uit het meer een piepklein eilandje met hierop een kerk. De termen fotogeniek, panoramisch en schilderachtig vechten om voorrang bij het beschrijven van dit tafereel, waarbij werkelijk alles perfect met elkaar in balans is.

De Sloveense steden weerspiegelen het wispelturige verleden waarin het geografische gebied meerdere malen van eigenaar wisselde, van Romeins- tot Habsburgs Rijk, Duitse bezetters tijdens Wereldoorlog II en later het voormalig Joegoslavië waarvan Slovenië zich aan het begin van de jaren '90 losmaakte. Het heeft geleid tot onverwachte combinaties die de verbeelding weten te overtreffen.

Reizen naar Slovenië

Koninkrijk Illyrië, hart van EuropaCultuur

De geschiedenis van Europa ligt soms verstopt in minder bekende plaatsen en regio’s. Het Koninkrijk Illyrië, nu het grensgebied van Italië, Slovenië en Kroatië, is zo’n gebied.

Dr. Leo Delfgaauw Dr. Leo Delfgaauw
vanaf: € 2.495
Koninkrijk Illyrië, hart van Europa

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook