Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeRusland

Rusland

Schatkamers en paleizen

Rusland reizen

Rusland is een cultuurbestemming bij uitstek, met uiteraard de belangrijkste steden Moskou en St. Petersburg en haar beroemde Hermitage als uitgangsbasis van onze Rusland reizen.

Moskou is vanouds het machtsbolwerk van Rusland. In de loop der tijden heeft zich hier een onmetelijke hoeveelheid cultuurschatten verzameld. Het Kremlin is niet alleen het centrum van de macht, maar herbergt ook de schatkamer, met daarin onder meer een schitterende collectie Fabergé-eieren. De Tretiakov Galerij en het Poeshkin museum herbergen de grote kunstcollectie van de stad, van eeuwenoude iconen tot Russische Avant-garde kunst.

St. Petersburg oefent met haar kanalen en schitterende paleizen een enorme aantrekkingskracht uit op reizigers. De Hermitage, in het voormalige winterpaleis, toont een nauwelijks te bevatten hoeveelheid kunst, door de jaren heen door de tsaren verzameld. Vooral de grote collectie Hollandse Meesters is indrukwekkend. Buiten de stad vinden we zomerpaleizen van de tsaren, zoals Peterhof aan de Finse Golf en Tsarskoje Selo met het Catharinapaleis, dat de beroemde barnsteenkamer bevat.

Maar ook buiten deze twee steden zijn er veel bezienswaardige plaatsen te vinden in Rusland. Reizen over de Wolga brengen u langs kloosters, gouden koepels en oude steden als Kazan, Kostroma en Jaroslavl. Dit waren ooit de centra van machtige vorstendommen en zij ademen nog steeds de sfeer van weleer, met houten huizen vol prachtige versieringen en indrukwekkende kerken met eeuwenoude muurschilderingen. Sergiev Posad, met het klooster van de Heilige Drie-eenheid, was tot het begin van de jaren negentig het centrum van de Russisch Orthodoxe kerk en wordt nog altijd het Russische Vaticaan genoemd.

Ten oosten van St. Petersburg vinden we op een eiland in het Onegameer het plaatsje Kizji, dat bijna een openluchtmuseum van houtarchitectuur te noemen is. De indrukwekkende kerken en gebouwen werden allemaal zonder een enkele spijker gebouwd.

De rijke Russische traditie van muziek en ballet komt tot leven in de vermaarde theaters van het land, zoals het Bolsjoj in Moskou en het Mariinsky in St. Petersburg.

Wilt u naar Rusland reizen en bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons reisaanbod.

Reizen naar Rusland

Op bezoek bij de RomanovsGeschiedenis

St. Petersburg, gesticht door Peter de Grote, verbindt de bezoeker met de glamour van het verleden en de moderniteit van de 21ste eeuw.

Russische Nederlandssprekende gidsen Russische Nederlandssprekende gidsen
vanaf: € 995
Op bezoek bij de Romanovs
Steden van Grandeur en flair - Moskou en St. PetersburgCultuur

Een imposante kennismaking met Rusland is een intensief bezoek aan de beide zo verschillende metropolen met hun indrukwekkende monumenten van het tsaren- en Sovjetrijk. 

Russische Nederlandssprekende gidsen Russische Nederlandssprekende gidsen
vanaf: € 1.095
Steden van Grandeur en flair -  Moskou en St. Petersburg
Historische kruispunten van het Russische Rijk (September-route)Geschiedenis

Vaar van Moskou naar Volgograd over de langste rivier van Europa – de Wolga. Onderweg doet u boeiende middeleeuwse handelssteden en burchten en memorabele plaatsen van de geschiedenis van de vorige eeuw aan. 

Drs. Ruud Bartlema Drs. Ruud Bartlema
vanaf: € 2.495
Historische kruispunten van het Russische Rijk (September-route)
Het sprookjesachtige NoordenCultuur

Tijdens deze reis bezoekt u Helsinki, juweel aan de Oostzee, het in de winter nog meer grandeur uitstralende Sint-Peterburg en de sprookjesachtige belichaming van de winter, Lapland.

Drs. Alexander Münninghoff Drs. Alexander Münninghoff
vanaf: € 2.795
Het sprookjesachtige Noorden
255 jaar Hermitage (Jubileumreis)Jubileumreizen

In 2019 jubileert Ruslands wonder aan de Neva. Het Staatsmuseum de Hermitage viert dan haar 255-jarig bestaan. 

 Drs. Frederike Upmeijer Drs. Frederike Upmeijer
vanaf: € 1.395
255 jaar Hermitage (Jubileumreis)

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook