Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeRoemenië

Roemenië

Multicultureel erfgoed

Roemenië reizen

Het is een relatief weinig bezocht land, maar daarom is Roemenië niet minder de moeite waard om naartoe te reizen. Door een verleden waarin het land te maken kreeg met verschillende overheersers, kent Roemenië een grote verscheidenheid aan culturen. Roemenen leven hier al eeuwenlang samen met Hongaren, Saksen, Roma en Szekler, aangevuld met minderheden als Bulgaren, Serviërs en joden. Deze multiculturele geschiedenis heeft een bonte verzameling cultureel erfgoed opgeleverd.

Het noorden van het land, Transsylvanië, vormt de kern van de Hongaarse cultuur. Te midden van bergen en uitgestrekte wouden reist u langs historische steden, met prachtige architectuur, indrukwekkende kastelen van de oude adel en eenvoudige boerendorpjes, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Vele van deze oude plaatsjes zijn op de Werelderfgoedlijst van UNESCO beland, zoals het pittoreske Sighisoara, de geboorteplaats van Graaf Dracula.

Het veelzijdige landschap varieert van de bergruggen van de Karpaten tot heuvels en vlak gebied met wijnbouw. Te midden van deze mooie natuur vindt u tijdens een reis door Roemenië uniek beschilderde kloosters en kerken, met stijlelementen ui het Westen en het Oosten. 

Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, is vooral bekend om het gigantische pompeuze Volkspaleis, residentie en regeringsgebouw van voormalig dictator Nicolae Ceauçescu (1918-‘89) en zijn al even op macht beluste echtgenote Elena. Kapitalen werden gespendeerd aan dit 270 meter hoge en 240 meter brede paleis, waarvan de bouwstijl te omschrijven valt als een mengeling van stalinistische en klassieke neostijlen. En dat terwijl het land op de rand van bankroet stond en de bevolking leed onder grote armoede. Tegenwoordig bevat het gebouw niet alleen het parlement, maar biedt het ook plaats aan het Nationaal Museum voor Contemporaine Kunst en het Museum en Park voor Totalitarisme en Socialistisch Realisme. Wie naar het Boekarest van nu reist, treft een een dynamische stad, met aandacht voor het herstel van oude glorie, interessante musea en talloze restaurantjes.

Wilt u kennismaken met dit nog onbekende land en naar Roemenië reizen? Bekijk hier ons actuele aanbod van reizen naar Roemenië.

Reizen naar Roemenië

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook