Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeMaltaMare Nostrum (Jubileumreis)
Mare Nostrum (Jubileumreis)

Mare Nostrum (Jubileumreis)

8-daagse bootreis

Vertrekdata
27 april 2019

Meer data

vanaf: € 2.495
Meer informatie aanvragen p.p. o.b.v. 2 volwassen personen

Mare Nostrum

Achtdaagse bootreis met het unieke zeilschip de Star Flyer over de Middellandse Zee – naar Malta, Sicilië en Zuid-Griekenland.

Nu met tijdelijke jubileumaanbieding op geselecteerde hutcategorieën (t/m 31 maart 2019) 

Al meer dan drieduizend jaar is de Middellandse Zee het belangrijkste centrum van de menselijke beschaving. De kusten van de Middellandse Zee zagen alle grote culturen van de Oude Wereld komen en gaan, met als gevolg een enorm rijke etnische, religieuze en politieke geschiedenis.

'Onze complete godsdienst, bijna al onze wetten, bijna al onze kunsten, bijna alles wat ons verheft boven de wilde, is tot ons gekomen van de kusten van de Middellandse Zee’, zo schreef Samuel Johnson (1709-84).

Deze bootreis voert door die 3000 jaar meeslepende geschiedenis, langs eilanden en havens die van cruciale betekenis zijn geweest voor onze wereld: Valletta, gesticht als gevolg van de bloedige botsing tussen christendom en islam - tussen kruisridders en Turken -, en verwoest tijdens de Slag om Malta in 1940-42, een krachtmeting tussen Duitsers en Britten. Syracuse, de eerste Griekse kolonie op Sicilië, het eiland dat de meeste machtswisselingen doormaakte van de hele Méditerrannée. Sparta, legendarisch door de succesvolle verdediging van Griekenland tegen de almachtige Perzische invasielegers. Korinthe met het fameuze kanaal; het door Homerus bezongen Mykene; verrassende bezoeken in en rond Athene – een greep uit de unieke route over het ‘vloeibare’ continent – Mare Nostrum – de Middellandse Zee, waarvan het cultuurhistorisch belang dat van vaste continenten in de schaduw stelt.

Voor vertrek verzorgen de Utrechtse hoogleraren Renger de Bruin en Leonard Rutgers een inleiding.
Aan boord zorgen correspondent in Italië Angelo van Schaik, historicus en BNR-journalist in Griekenland Nikos Lanser, filosoof Lammert Kamphuis en kunsthistorica drs. Frederike Upmeijer voor de onmisbare diepgang door lezingen tijdens de reis. Meesterpianist Vital Stahievich zorgt voor virtuoze intermezzo’s. Lees het verhaal

Landkaart

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook