Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeReizen

Onze reizen

Cultuur-, geschiedenis- en kunstreizenVoyage & Culture is al 25 jaar gespecialiseerd in het aanbieden van culturele groepsreizen. Centraal staan kunst, cultuur, architectuur en geschiedenis. Onze arrangementen bieden goede, gunstig gelegen hotels en uitgekiende verbindingen: voorwaarden voor een optimale besteding van programmadagen en vrije tijd. Deskundige en enthousiaste reisleiding geeft onderweg toelichting op de bezienswaardigheden en geven de reis een eigen kleur. Uw reisgezelschap bestaat uit gelijkgestemden, veelal een garantie voor prettige gesprekken en ontmoetingen.

Onze reizen zijn veelal gebaseerd op de samenwerking met toonaangevende, culturele instellingen en vooraanstaande sprekers en auteurs. Ieder jaar bieden we u vertrouwde reizen & bestemmingen alsmede nieuwe, unieke reizen naar actuele evenementen en tentoonstellingen of bestemmingen waar recente publicaties tot leven komen op locatie.

Wilt u graag met uw eigen gezelschap op reis? Voor al onze reizen geldt dat ze al met een groepje van tien personen voor u georganiseerd kunnen worden. Neemt u eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Reis 1 t/m 10 van de 20
Oogstrelende schoonheid van de Grote ZijderouteCultuur

De roemruchte Zijderoute verbond volkeren en beschavingen en bepaalde eeuwenlang de koers van de wereldgeschiedenis. Deze reis treedt buiten de gebaande paden met bezoeken aan de zijdemakers van de Fergana-vallei, de kunstcollecties van Tasjkent, de modeontwerpers van Samarkand en ‘het Louvre in de woestijn’ - het beroemde kunstmuseum in Noekoes.

 Drs. Rouslan Nimetoullaev Drs. Rouslan Nimetoullaev
vanaf: € 2.995
Oogstrelende schoonheid van de Grote Zijderoute
Armenië, in de schaduw van de AraratCultuur

Een boeiend land met een eeuwenoude cultuur, een majestueuze natuur en een gastvrije en zelfbewuste bevolking, dat is Armenië. Tijdens de reis ontdekt u het voormalig koninkrijk met culturele banden die tot de vijfde eeuw voor Christus teruggaan.

Ellen Romeijn Ellen Romeijn
vanaf: € 1.595
Armenië, in de schaduw van de Ararat
Georgië, het land van MedeaCultuur

Georgië, gelegen in Transkaukasië, is een boeiend land met een majestueuze natuur, een oude cultuur en een gastvrije en zelfbewuste bevolking.

Nederlandssprekende begeleiding Nederlandssprekende begeleiding
vanaf: € 1.995
Georgië, het land van Medea
Baltische LandenCultuur

Estland, Letland en Litouwen waren eeuwenlang speelbal van de grote mogendheden. Slechts een korte periode, van 1918 tot 1940, waren ze onafhankelijk, maar sinds 1991 staan deze landen opnieuw op de kaart van Europa.

Drs. Frederik Erens & John de Jonge Drs. Frederik Erens & John de Jonge
vanaf: € 1.295
Baltische Landen
Cuba i.s.m. NRC Handelsblad AcademieCultuur

In de greep van embargo en eigen geschiedenis draalt Cuba op de drempel van de nieuwe tijd. Het Caribische eiland trekt met voorzichtig ingezette veranderingen en modernisering wereldwijde aandacht. Deze NRC Handelsblad academie analyseert ter plaatse historische en politieke achtergronden en sociale en internationale ontwikkelingen.

Drs. Esther van Gent Drs. Esther van Gent
vanaf: € 3.795
Cuba i.s.m. NRC Handelsblad Academie
Acht eeuwen Arabisch AndalusiëCultuur

In onder meer Córdoba, Sevilla en Granada herinneren sporen van de verfijnde beschaving van Moors Andalusië aan bijna acht eeuwen Arabisch Europa.

 Drs. Robert-Jan Muller Drs. Robert-Jan Muller
vanaf: € 1.995
Acht eeuwen Arabisch Andalusië
Cyprus, mythisch maar verdeeld eilandKunst

Geen eiland in de Middellandse Zee met zo’n veelvormige, lange geschiedenis als Cyprus, waar het cultureel erfgoed getuigt van ruim 10.000 jaar geschiedenis van Feniciërs, Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Frankische koningen, Johannieters, Venetiërs, Turken, Britten en meer.

 Drs. Frederike Upmeijer Drs. Frederike Upmeijer
vanaf: € 1.765
Cyprus, mythisch maar verdeeld eiland
Verborgen schatten van de ZijderouteCultuur

Oezbekistan is het hart van de Zijderoute, hier liggen de bekendste oasesteden, waaronder Samarkand. Een onterecht vergeten deel van de Zijderoute is Tadzjikistan. Het land hoorde achtereenvolgens tot het Perzische rijk, het bestuur van de Romanovs en was tot 1991 een Sovjetrepubliek. 

 Drs. Rouslan Nimetoullaev Drs. Rouslan Nimetoullaev
vanaf: € 2.395
Verborgen schatten van de Zijderoute
Koningssteden van Polen, Warschau & KrakauCultuur

Deze reis brengt u naar de oude en de nieuwe hoofdstad van Polen, met elk een compleet eigen karakter, historisch en cultureel erfgoed. Een kennismaking met een turbulente geschiedenis, met wandelingen langs monumenten van vernietiging en wederopstanding.

Drs. Frederik Erens Drs. Frederik Erens
vanaf: € 1.625
Koningssteden van Polen, Warschau & Krakau
De drie-eenheid van OekraïneCultuur

Oekraïne, het orthodoxe hart van Oost-Europa, door recente ontwikkelingen langszij West-Europa gekomen. Het veelvormige Oekraïne komt tot gelding in een mooie reis vol kunst en geschiedenis.

Drs. Alexander Münninghoff Drs. Alexander Münninghoff
vanaf: € 1.545
De drie-eenheid van Oekraïne

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.