Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeReisleidersDiverse sprekers

Sprekers, lezingen en muziek


Sprekers, lezingen en muziek Cultuur Academie 'Mare Nostrum'

  Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker op congressen en festivalpodia (hij spreekt bijvoorbeeld al 5 jaar achter elkaar op Lowlands). Ook geeft hij regelmatig workshops voor organisaties en bedrijven. Daarnaast is hij als docent en Head of Faculty verbonden aan The School of Life Amsterdam. In al zijn werkzaamheden onderzoekt hij samen met het publiek hoe de filosofie ons verder helpt in alledaagse thema's. In juni 2018 kwam zijn tweede boek, Filosofie voor een weergaloos leven, uit bij De Bezige Bij.

   Dr. David Rijser, classicus en docent aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een veelzijdige belangstelling en heeft zich gespecialiseerd in de cultuur van de middeleeuwen en de renaissance.

   Nicolaas (Nikos) Lanser 1966) komt uit Rotterdam. Hij studeerde Oude Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden en heeft altijd al grote interesse gehad in alles wat met Griekenland te maken heeft. Hij woont sinds 1998 in Athene en is naast tolk/vertaler en freelance journalist voor Belgische en Nederlandse media (o.a. correspondent voor BNR Nieuwsradio in Athene). Hij organiseert en begeleidt reizen in heel Griekenland.

   Drs. Frederike Upmeijer studeerde kunstgeschiedenis van de Universiteit van Groningen. Sinds haar afstuderen is ze freelance werkzaam en geeft zij lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Zij geeft les voor de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs en leidt graag ter plekke rond in diverse musea. Daarnaast begeleidt ze al jaren kunstreizen en Academies . Voor NRC Handelsblad begon ze in Oxford en werkte zij daarna o.a. mee aan academies in Napels, Griekenland, München, Toscane en Bologna en bijvoorbeeld een Academie over Palladio in de Veneto. Ze begeleidde tevens meerdere bootreizen, op de Zwarte Zee, de Oostzee en natuurlijk in het Middellandse Zeegebied. Haar kennis van de kunstgeschiedenis van de westerse wereld strekt zich uit van Scandinavië tot Italië, maar brengt haar ook over de oceaan in de musea van de VS.


  Angelo van Schaik (Oosterbeek 1971) werkt als Italië correspondent voor verschillende Nederlandse media, NOS, VPRO, Smaak van Italië, vanuit Rome, waarbij sinds 2001 woont. In 1995 studeerde hij af in Radio journalistiek aan de school voor de journalistiek in Zwolle. Zijn afstudeerdocumentaire - De Keuze van Perron Nul, over de ontmanteling van de drugsopvang op het Centraal Station van Rotterdam – werd genomineerd voor de RVU Radioprijs voor studenten en bleek de opmaat voor een contract bij de Educatieve omroep RVU. Daar heeft hij een aantal jaren radiodocumentaires gemaakt voordat hij overstapte naar Damokles, het radiodocumentaire programma van de KRO. Een bezoek in 1999 aan Rome laaide de al jaren aanwezige liefde voor Italië weer op en deed hem besluiten het avontuur aan te gaan. Net na zijn dertigste verjaardag verhuisde Van Schaik naar de Italiaanse hoofdstad en woont er sindsdien. Van radioverslaggever heeft hij zich inmiddels ontwikkeld tot multimedia journalist, hij schrijft, fotografeert, maakt radio en televisie. En dezer dagen is hij jullie gastheer tijdens twee lezingen.


Muziek
Tijdens de bootreis zullen enkele recitals voor u ten gehore worden gebracht met nadruk op muziek en componisten uit de regio.

  Vital Stahievitch is een begaafd pianist die zijn muzikale carrière begon in Minsk waar hij studeerde aan het Nationale Muziekcollege en Nationale Muziekacademie bij Zoya Kacharskaya. In 1996 won hij op zijn zestiende een prijs op de Internationale Pianowedstrijd in Vilnius. Sinds die tijd treedt hij wereldwijd op als solist en met verschillende orkesten en kamerensembles. In 2000 nam hij een CD op met muziek van Schubert en in 2008 bracht hij een nieuwe CD uit met muziek van Prokofiev. Zijn repertoire bestaat uit werken van verschillende stijlperioden, van oude muziek tot zeer moderne werken, zijn voorkeur ligt echter bij Romantische en Russische componisten zoals Chopin, Schubert, Rachmaninov en Prokofief.In 2007 voltooide Vital Stahievitch zijn Master opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hakon Austbo.
Reis met Diverse sprekers:

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook