Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeQatar

Qatar

Kunst aan de Perzische Golf

Qatar reizen

Het kleine, Arabische schiereiland Qatar weet ondanks de geringe omvang mondiaal indruk te maken De schatrijke oliestaat, die tevens aardgas produceert, mag gerust een ‘big spender’ worden genoemd. Luxe wolkenkrabbers en dure auto’s bepalen het straatbeeld. Er gaan ook astronomische bedragen om in diverse sportdisciplines, waaronder voetbal, golf en motorrally’s waardoor Qatar meespeelt in de wereld. Desondanks is het voor reizigers goed betaalbaar.

Voor de natuur hoeft u niet naar Qatar, afgezien van woestijnlandschappen is er nauwelijks flora en fauna. Cultuur des te meer, onder meer in de soeks (traditionele markten).
Hoewel ook in Qatar shopping malls zijn te vinden, zijn ze minder extravagant dan in Dubai, al varen er wel Venetiaanse gondels langs juwelierszaken en designwinkels. Het leven speelt zich overdag in de hoofdstad Doha door het droge, hete klimaat deels binnen af waar airconditioning is. In de haven van de stad ligt het architectonisch in het oog springende Museum van Islamitische Kunsten.

Vanaf maart 2019 is het land een, nieuwe bezienswaardigheid rijker. De Franse architect Jean Nouvel tekende het ontwerp voor het spectaculaire National Museum of Qatar en liet zich inspireren door de woestijnroos. Hij was ook verantwoordelijk voor het Louvre, Abu Dhabi. In het museum wordt de geschiedenis van Qatar van 700 miljoen jaar geleden tot nu gevolgd. Tot de archeologische en erfgoedobjecten behoren manuscripten, documenten, foto's, sieraden, kostuums en het pareltapijt van Baroda, geborduurd met meer dan 1,5 miljoen parels en versierd met smaragden, diamanten en saffieren.


Wilt u naar Qatar reizen en bent u benieuwd naar ons actuele aanbod? Bekijk hier onze reizen.

Reizen naar Qatar

Kunst in de GolfstatenJubileumreizen

Moderne kunst en architectuur staan centraal tijdens deze jubileumreis, waarbij tevens bezoek aan de Dubai Design Week en de Abu Dhabi Art Fair.

Drs. Neil van der Linden Drs. Neil van der Linden Arabische cultuur
vanaf: € 2.995
Kunst in de Golfstaten

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook