Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomePortugal

Portugal

Portugal reizen

Onze Portugal reizen laten u hoogtepunten op het gebied van kunst, cultuur en architectuur ontdekken. De elegante hoofdstad Lissabon, gelegen aan de oever van de Taag, charmeert door haar mooie straatjes en schitterende gebouwen. Er zijn invloeden uit de Moorse periode tot de twaalfde eeuw te vinden en uit de koloniale periode daarna. Op een heuvel boven de stad ligt het imposante, zestiende-eeuwse Castelo de São Jorge, eens de residentie van de Portugese koningen. Het zeventiende-eeuwse paleis en de tuinen van de markiezin van Fronteira en het koninklijke zomerpaleis Queluz maken juist indruk door de elegante en fraaie tuinen. De kunstliefhebber kan zijn hart ophalen in het Museo de Arte Antigua, met vroeg-kerkelijke schilderkunst, of het Museo Calouste Gulbenkian met een collectie op wereldniveau, variërend van Oosterse en Antieke kunst tot Europese kunst van de negentiende eeuw.

Bij een reis door het noorden van Portugal liggen de gezellige stad Porto en de schitterende Douro-vallei als vanzelfsprekend op de route. Het is het centrum van de uitstekende portwijnen. Een bezoek aan een van de vele schitterende landhuizen en wijngaarden kan haast niet voorbijgaan zonder proeverij. De streek heeft echter meer te bieden. Het was in de oude stad Guimarães dat de zoon van Hendrik van Bourgondië, Alfonso Henriques, zich tot eerste koning van Portugal liet kronen. De historische banden met Bourgondië zorgden in het omliggende gebied voor het ontstaan van vele romaanse kerkjes en kloosters, die tijdens een reis zeker een bezoek waard zijn.

De zuid-centrale regio Alentejo wordt door reizigers vaak overgeslagen, maar is een gebied met een rijk cultureel verleden. In het Romeinse Evora zijn de resten van het de laat-Romeinse stadsmuren, een thermencomplex en een goed bewaard gebleven forumtempel te zien. In de agrarische regio ten zuiden van de stad liggen nog enkele goed bewaarde Romeinse villa’s. De best bewaarde Romeinse stad van Portugal vinden we echter net ten noorden van de regio, in Conímbriga, nabij de historische universiteitsstad Coïmbra. Hier ziet u de resten van vele woonhuizen, met fraaie zuilenhoven en schitterende mozaïekvloeren. Kortom, onze Portugal reizen brengen een aantal culturele en architectonische parels aan het licht.

Bent u benieuwd welke bestemmingen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van Portugal reizen.

Reizen naar Portugal

Kunst en architectuur in Lissabon, Coïmbra en PortoCultuur

Tijdens onze rondreis door het glooiende, groene landschap van Noord- en Midden-Portugal bezoeken we een aantal historisch gezien, zeer interessante steden, waaronder natuurlijk het imposante Porto waarvan het historische centrum sinds 1996 Werelderfgoed is.

Annemarie Aardewerk Annemarie Aardewerk
vanaf: € 1.695
Kunst en architectuur in Lissabon, Coïmbra en Porto

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.