Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomePolen

Polen

Polen reizen

Polen wordt veelal in verband gebracht met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, waaraan in het hele land de herinneringen nog terug te vinden zijn. Niet in de laatste plaats natuurlijk door een bezoek aan Auschwitz. Ook zult u met andere tijdperken uit de geschiedenis in aanraking komen tijdens het reizen door het land.

Warschau heeft ondanks de bombardementen nog steeds, of eigenlijk opnieuw, een prachtige historische binnenstad. Deze oude stadskern werd steen voor steen wederopgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. De universiteit en de voorname paleizen, waarvan er één een evenbeeld is van het Amsterdamse Paleis op de Dam, tonen weer de grandeur van weleer, met het Koninklijk Paleis als hoogtepunt.

Ook de oude binnenstad van Krakau ademt de grandeur van Mittel-Europa. Vanaf de voor elke oude Poolse stad typische “Rynek” of Markt vertrekt de “Koninklijke Weg”, naar de Wawelburcht, het epicentrum van het oude Polen. Hier vinden we het koninklijk paleis en de Wawel-kathedraal, waar alle Poolse koningen begraven liggen.

Bij het reizen door het noorden van Polen zal de grote rijkdom uit de tijd van de Hanze zich onthullen, nog steeds zichtbaar in de architectuur uit die tijd. Ook de Duitse Orde en later de Pruisische adel wisten hun stempel op het gebied te drukken en lieten het gebied het indrukwekkende slot Malbork na en vele schitterende landhuizen. In de Noord-Poolse oude Hanzestad Gdansk, is de historie in de binnenstad het best bewaard. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de binnenstad zwaar beschadigd, maar dankzij Poolse restaurateurs is de stad als een feniks uit haar as herrezen. Bij de restauratie zijn de meeste historische Duitstalige gevelopschriften achterwege gelaten en werd gekozen voor het benadrukken van sporen van de Nederlandse aanwezigheid uit de Hanzeperiode.

Bent u benieuwd welke bestemmingen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van Polen reizen.

Reizen naar Polen

Koningssteden van Polen, Warschau & KrakauCultuur

Deze reis brengt u naar de oude en de nieuwe hoofdstad van Polen, met elk een compleet eigen karakter, historisch en cultureel erfgoed. Een kennismaking met een turbulente geschiedenis, met wandelingen langs monumenten van vernietiging en wederopstanding.

Drs. Frederik Erens Drs. Frederik Erens
vanaf: € 1.625
Koningssteden van Polen, Warschau & Krakau

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook