Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeOezbekistan

Oezbekistan

Cultuursporen

Oezbekistan reizen

Oezbekistan was het knooppunt van de legendarische Zijderoute en als zodanig van oudsher een bron van interesse voor vele culturen. In de Oudheid was het land in handen van de Perzen, om later door Alexander de Grote overheerst te worden. Uiteraard mogen de wilde horden van Dzjengis Khan en de angstaanjagende benden Hunnen niet vergeten worden. In de recente geschiedenis brachten ook de Russen hun invloed naar dit land. Door Oezbekistan reizen houdt in dat u de resten van vele culturen kunt bewonderen.

Tijdens een reis die de oude stad Afrosiab aandoet, kunnen de sporen van de oude cultuur van Sogdië bewonderd worden. De Sogdiërs werden uiteindelijk overwonnen door Alexander de Grote en de roemruchte prinses van de Sogdiërs, Roxane, werd Alexanders vrouw. In het museum van Afrosiab zijn de overblijfselen van de Sogdiërs en de tijd van Alexander de Grote te aanschouwen, waaronder enkele schitterende mozaïeken.

Twee hoogtepunten van onze Oezbekistan reizen zijn de sprookjesachtige steden Samarkand en Boechara. Beide tonen de schoonheid en rijkdom uit de bloeiperiode van de Zijderoute. In Samarkand, ooit de ‘Parel van Oriënt’ genoemd, staan prachtige koranscholen en de veertiende-eeuwse Bibi Hanoemmoskee, maar ook het paleisachtige mausoleum van de machtige krijgsheer Timoer Lenk. In de nabijgelegen necropolis Shahi-Zinda zijn de mooiste mozaïeken van Oezbekistan te vinden. Boechara genoot de bijnaam ‘pilaar van de islam’ en was in het verleden een belangrijk religieus en cultureel centrum. De stad telt vele monumenten van de Werelderfgoedlijst, zoals de Kaljan-minaret, in het verleden een belangrijk baken voor de woestijkaravanen.

In Tasjkent is de meer recente geschiedenis en invloed van Rusland goed terug te vinden, met o.a. Russische stadspaleizen uit de negentiende eeuw. Het Museum voor Schone Kunsten toont niet alleen beroemde tapijten uit Boechara, maar ook een grote collectie Russische en Oezbeekse kunst.

Bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van reizen naar Oezbekistan.

Reizen naar Oezbekistan

Oogstrelende schoonheid van de Grote Zijderoute (Jubileumreis)Jubileumreizen

Deze reis treedt buiten de gebaande paden, bezoek met modeontwerper Aziz Bekkaoui de zijdemakers van de Fergana-vallei, de kunstcollecties van Tasjkent, de modeontwerpers van Samarkand en ‘het Louvre in de woestijn’ - het beroemde kunstmuseum in Noekoes.

 Drs. Rouslan Nimetoullaev Drs. Rouslan Nimetoullaev
vanaf: € 2.995
Oogstrelende schoonheid van de Grote Zijderoute (Jubileumreis)

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook