Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeOekraïne

Oekraïne

Het land dat weinigen écht kennen

Oekraïne reizen

Oekraïne is regelmatig onderwerp van gesprek, maar zelden gaat het dan om Oekraïne als reisbestemming. En toch is het juist een zeer boeiend land voor reizigers. De statige hoofdstad Kiëv met haar kapitale staatsgebouwen, kleurrijke kathedralen en groene stadsparken is erg bezienswaardig.

Er zijn aanwijzingen dat de Vikingen de stad hebben gesticht. In de dertiende eeuw was het een van de grootste steden van Europa tot het door Mongolen werd verwoest. Het land heeft door de eeuwen heen vele overheersers gekend, waarvan de Sovjet-Unie de meest recente stempel heeft gedrukt. Het grote onafhankelijkheidsplein Maidan vormt het hart van de stad. In de directe omgeving zijn allerlei winkels en restaurants te vinden. Onder meer de smakelijke Georgische keuken wordt veel aangeboden, maar ook culinaire invloeden uit andere landen hebben de stad bereikt. Geschiedenis is volop aanwezig in Kiëv. Van de (gereconstrueerde) oude stadspoorten tot het Lavra klooster, een interessant complex met heilige, ondergrondse gangen, kerken, kapellen en tempels. Een van de oudste delen is de sfeervolle wijk bij de St. Andrew's kerk, ook wel het 'Montmartre' van Kiëv genoemd. De stad is gevestigd aan de oever van de Dnjepr, de grootste rivier van het land en reeds in de middeleeuwen een belangrijke handelsader. 

De Dnjepr leidt de reiziger verder het land in tot aan de Zwarte Zee. De steden langs de rivier transformeerden in de Sovjettijd tot industriële centra met fabrieken en stuwdammen. De monding is bij de havenstad Odessa. Sinds de oprichting door Catharina de Grote in 1794 wordt Odessa ook wel 'de parel van de Zwarte Zee' genoemd. Het is een aantrekkelijke stad met architectonische monumenten, uitmuntende theaters, heerlijk eten en zelfs stranden. Odessa is een mengeling van Europese, Aziatische en Levantijnse culturen met een rijk Joods verleden. 

Bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van reizen naar Oekraïne.

Reizen naar Oekraïne

Over de Dnjepr van Kiëv naar OdessaCultuur

De kronkels van de Dnjepr brengen ons naar de lommerrijke Oekraïense provincie, het gastvrije en kleurrijke platteland van Oekraïne, dorpjes en landbouwsteppen - de bekoring van de Dnjepr!

Michiel Driebergen Michiel Driebergen
vanaf: € 1.895
Over de Dnjepr van Kiëv naar Odessa
De drie-eenheid van OekraïneCultuur

Het veelvormige Oekraïne, het orthodoxe hart van Oost-Europa,komt tot gelding in een mooie reis vol kunst en geschiedenis.

Michiel Driebergen Michiel Driebergen
vanaf: € 1.645
De drie-eenheid van Oekraïne

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook