Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeMoldavië

Moldavië

Moldavië reizen

Hoewel Moldavië een relatief onbekende reisbestemming is, zal het de nieuwsgierige reiziger zeker verrassen. Het is in oppervlakte kleiner dan Nederland, maar telt slechts vier miljoen inwoners waardoor het heel ruimtelijk is. Het ligt in een enigszins vergeten uithoek van Europa omsloten door Oekraïne en Roemenië. Dat het een echt wijnland is en over heuvelachtige landschappen beschikt met rustige, traditionele bergdorpjes en bossen zal velen dan ook verwonderen.

Tot in de 20e eeuw werd deze streek met de naam Bessarabië aangeduid, vernoemd naar het Moldavische vorstengeslacht Basarab. Het gebied heeft door de eeuwen heen diverse overheersers gekend. Nadat het onder Ottomaanse invloed stond hebben onder meer Roemenië en Rusland hun stempel gedrukt op dit voormalige vorstendom. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 spreken we van de republiek Moldavië.

De hoofdstad Chisinau is de hoofdstad en voor de meeste reizen het startpunt. Het heeft een centrale ligging in het land en is daarom een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Er wonen ruim 700.000 mensen in deze tamelijk arme hoofdstad met een woonstijl die aan de monotone Sovjetbouw herinnert. Het is desondanks een interessante stad en geschikt om in alle rust te verkennen. De entree van Chisinau wordt gevormd door de Portile Chisinaului, een enorm socialistisch betoncomplex daterend van eind jaren zeventig. Tot de bezienswaardigheden horen het Nationale Museum voor Schone Kunsten, de Griekse kerk en de klokkentoren van de kathedraal van de Geboorte des Heren.

Wijntoerisme is een belangrijke bron van inkomsten. Voorheen gingen de wijnen naar Rusland, maar sinds een verdrag met de Europese Unie is daar verandering in gekomen. De Russen keerde Moldavië de rug toe en inmiddels is een bezoek aan een Moldavische wijnkelder in bijvoorbeeld Cricova een gewilde activiteit voor reizigers uit het westen. Ook Unesco heeft Moldavië niet over het hoofd gezien. Onder meer de Geodetische Boog van Struve in het noordelijk gelegen Soroca staat op de Werelderfgoedlijst. Daarnaast zijn op diverse plekken nog oude burchten te vinden uit de tijd van de overheersers.

Bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons actuele aanbod van Moldavië reizen.

Reizen naar Moldavië

Moldavië en Odessa, geheimen van Zuidoost-EuropaCultuur

Bessarabië, naar het Moldavische vorstengeslacht Basarab, is een authentiek gebied in Zuidoost-Europa.

 Drs. Rouslan Nimetoullaev Drs. Rouslan Nimetoullaev
vanaf: € 2.095
Moldavië en Odessa, geheimen van Zuidoost-Europa

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.