Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeMarokko

Marokko

Marokko reizen

De cultuur, historie en sfeer lijken alle Marokko reizen een betoverende glans te geven. Marokko is dan ook het meest exotische land van Noord-Afrika. Wie door het land reist zal onder de indruk zijn van de prachtige koningssteden, met hun labyrinten van markten en lemen woonwijken waar de Afrikaanse en Arabische culturen samensmelten tot een bont geheel. De smeltkroes van volkeren, talen en religies is van oudsher in het land aanwezig. Ook de joodse geschiedenis vormt een belangrijk deel van deze traditie, en is nog altijd aanwezig in de vorm van joodse wijken, synagogen en begraafplaatsen.

Marrakech, Fes en Meknes behoren tot de meest oriëntaalse steden ter wereld, die hun gelijken hooguit vinden in Caïro of Damascus. De soeks (markten) zijn ware schatkamers vol kleurig geschilderd aardewerk, kunstig gesneden houtsnijwerk, kostbare tapijten en zware zilveren sieraden. Maar je kunt er ook scherpe specerijen vinden en zoete parfums, illegaal ivoor of pantervellen, die traditioneel door de Sahara per kameelkaravaan uit Timboektoe naar Marokko werden aangevoerd, meestal in ruil voor zout en tot honderd jaar geleden samen met zwarte slaven.

De koningssteden staan tevens bekend om hun indrukwekkende historische monumenten, welke te bewonderen zijn tijdens onze Marokko reizen. In Rabat vinden we onvoltooid gebleven Hassanmoskee, die nimmer de omvang bereikte om alle troepen van de ‘zegenrijke’ Abu Ysuf Yacub el Mansours te kunnen ontvangen. De verbluffende minaret bleef steken op een hoogte van 44 meter. In Meknes was koning Ismail zo onder de indruk van Lodewijk XIV, dat er een Marokkaans Versailles verscheen, dat vanwege de ongewisse tijd als een burcht werd ontworpen. Fes, de meest koninklijke van de steden en met een ongekende schoonheid, staat o.a. bekend om de Karaouinemoskee en het El-Nejjarineplein. In Marrakech, de vierde koningsstad, domineert de schitterende 12e-eeuwse Koutoubiamoskee met zijn zeven koepels en 70 meter hoge minaret het stadsbeeld.

Maar ook Volubilis, de grootste Romeinse nederzetting in Marokko met prachtige mozaïekvloeren, en de heilige stad Moulay Idriss, een witte stad prachtig gelegen in het groene gebergte, zijn een reis naar Marokko waard.

Bent u benieuwd welke Marokko reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons actuele reisaanbod.

Reizen naar Marokko

Marokko - Rapsodie bohémienCultuur

Jan Hoogland, oprichter van het Nederlands Instituut (NIMAR) in Rabat en Marokko-specialist, neemt u mee en vertelt over historische achtergronden en de moderne samenleving van Marokko.

Drs. Jan Hoogland Drs. Jan Hoogland
vanaf: € 1.895
Marokko - Rapsodie bohémien

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook