Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeLibanon

Libanon

Libanon reizen

Bijna een eeuw geleden uitte de beroemde Libanese dichter Khalil Gibran zijn gevoel op papier. “Jij ziet Libanon vol problemen. Ik zie Libanon vol schoonheid. Jouw Libanon is een plaats van intrige en conflict; mijn Libanon is er een van dromerige valleien. Jouw Libanon is in verval, het mijne leeft voor eeuwig”.

Bovenstaande woorden zouden ook vandaag de dag nog opgaan. Libanon is niet gevrijwaard van enige contradictie. Enerzijds weet het land zich regelmatig in een negatief daglicht geplaatst, anderzijds waait er een vooruitstrevende, frisse wind.

Hoofdstad Beiroet is een stad van uitersten waar historische pracht en modern vernuft elkaar aanvullen, maar logischerwijs ook staan voor contrasten. Trendy nachtclubs, een stijlvolle boulevard, meerdere wijken waar kunst met een hoofdletter k geschreven mag worden, alsook Ottomaanse moskeeën dragen stuk voor stuk bij aan het multiculturele- en religieuze karakter van de stad. Het recent herbouwde centrum – noodgedwongen na de verwoestingen van de burgeroorlog – herbergt enkele imposante musea en het mausoleum van ex-premier Rafiq Hariri.

Een verrassende anekdote aangaande Libanon komt tot ons vanuit de Griekse mythologie: Libanon zou de geboorteplaats van Europa zijn. Tijdens een veelzijdige reis door het land nemen we deze bewering onder de loep, maar kijken we ook en vooral naar de openbaringen die op ons pad komen, waaronder het gaaf bewaarde Unesco stadje Baalbek. Voorts komt de Libanese bevolking verrassend uitbundig uit de hoek, proeft u van voortreffelijke wijnen en aanschouwt u spectaculaire architectuur.

Reizen naar Libanon

Libanon, vaderland van EuropaCultuur

Carolien Roelants, Midden-Oosten expert, scheidt feiten van hypes en vertelt over Libanon. Standplaats is het als herboren Beiroet, met verrassend spectaculaire nieuwe architectuur.

Nederlandssprekende begeleiding Nederlandssprekende begeleiding
vanaf: € 1.895
Libanon, vaderland van Europa

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook