Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeKazachstan

Kazachstan

Kazachstan reizen

Het is voor velen het land van weidse steppen en dorre woestijn omringd door kilometers hoge bergen, maar tussen deze extreme natuurelementen zijn verrassende ontdekkingen te doen tijdens onze Kazachstan reizen.

Na het ontstaan van Kazachstan in 1991 werd met behulp van de opbrengst van olie- en gaswinning en maatschappelijke hervormingen een nieuwe weg ingeslagen. De oude hoofdstad Almaty, in de negentiende eeuw gesticht door de Russische tsaren, werd ingeruild voor Astana, een klein provinciestadje van ca. 50.000 inwoners. Wereldberoemde architecten werden naar Kazachstan gehaald om de nieuwe hoofdstad een gezicht te geven, wat resulteerde in een hypermoderne stad met spraakmakende architectuur. De kunstliefhebber vindt tijdens zijn reis in beide steden een ruim aanbod, van Russische avant-garde tot moderne en hedendaagse kunst.

In andere steden zijn nog goed de culturele invloeden van de vele bevolkingsgroepen in het straatbeeld terug te vinden, een gevolg van de vele oorlogen, veroveringen en gedwongen verhuizingen in de Sovjettijd, maar natuurlijk ook een gevolg van de handel over de Zijderoute. Europese architectuur, Russisch-orthodoxe kerken en moskeeën wisselen elkaar af in het stadsbeeld. In Taraz, een van de oudste centra van de Zijderoute, hebben Mongoolse en Kazachse heersers talrijke mausolea nagelaten.

De natuurparken en bergen bieden een blik op het rijke verleden van het land. Te midden van duizelingwekkende kliffen en adembenemende uitzichten vinden we overblijfselen van oude vestingen uit het Sogdische Rijk, Scytische grafheuvels en eeuwenoude rotstekeningen uit de Bronstijd. De interessante contrasten van dit land komen tijdens onze Kazachstan reizen uitgebreid aan bod.

Bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons actuele aanbod van Kazachstan reizen.

Reizen naar Kazachstan

Moderne nomaden van de ZijderouteCultuur

In Kazachstan, gelegen op de grens van Oost-Europa en West-Azië, vinden kamelenkaravanen en moderne technologieën, Scythengoud en internationaal bekende modeontwerpen elkaar: de onverwachtste combinaties.

Vladimir Kruchinin Vladimir Kruchinin
vanaf: € 1.995
Moderne nomaden van de Zijderoute

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook