Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeJordanië

Jordanië

Jordanië reizen

Gelegen aan de grote handelsroutes van het Nabije Oosten biedt Jordanië al 10.000 jaar lang gastvrijheid aan reizigers. De kosmopolitische sfeer spreekt uit de vele cultuurschatten die verborgen zijn in het woestijnlandschap, van eeuwenoude monumenten van de Nabateeërs en de Romeinen, tot de meer recente herinneringen aan de tocht van Lawrence of Arabia.

Hoewel de hoofdstad Amman op het eerste gezicht weinig oudheden heeft te bieden, is het een stad met een respectabele geschiedenis. In Bijbelse tijden was de stad bekend als Rabbath Ammon, de hoofdstad van de Ammonieten. Vanaf de hellenistische tijd tot de opkomst van de Arabieren heette het Philapelphia en het is uit deze tijd dat het Romeinse theater dateert. Ook het achtste-eeuwse Omajjadenpaleis op de citadel toont de rijke geschiedenis van de stad.
De Omajjaden lieten ook in de omgeving van de stad hun erfenis achter in de vorm van de weelderige woestijnkastelen. Lawrence of Arabia koos een van deze kastelen tot zijn hoofdkwartier.

Ten noorden van Amman vinden we nog enkele andere overblijfselen van de Decapolis, de door de Romeinse keizer Pompeius gestichte stedenbond. De welvaart spreekt nog uit het stadsbeeld van Jerash, het oude Gerasa, de mooist geconserveerde Romeinse stad van het Midden Oosten.

Verder naar het zuiden leidt de koninklijke weg via de kruisvaardersvesting Kerak naar een van de verborgen hoogtepunten van het Midden Oosten: Petra, ‘de roze-rode stad half zo oud als de tijd’. Lang voor de komst van de Romeinen was deze in de rotsen uitgehouwen Nabetese koningsstad het centrum van een bloeiend rijk. Deze bijzondere plek is voor velen een van de redenen om naar Jordanië te reizen.

Naast de vele monumenten kent Jordanië nog een wonder van een hele andere orde. In het westen grenst het land aan de Dode Zee, waar het zoutgehalte het dobberen tot een hele belevenis maakt.

Bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van Jordanië reizen.

Reizen naar Jordanië

Schittering van JordaniëCultuur

Exotische woestijnkrijgers in lange gewaden, bewogen tijd van de Arabische Opstand en de machtsverdeling aan de Jordaanoevers - het koninkrijk Jordanië. Al 10.000 jaar ligt het op de grote handelsroutes van het Nabije Oosten. Overal zijn de resten van oude culturen te vinden: groots aangelegde Romeinse steden, het uit rotsen gehouwen Petra, christelijke kerken met wonderschone mozaïeken en trotse kruisvaarderkastelen.

Drs. Theo van de Laar Drs. Theo van de Laar
vanaf: € 2.295
Schittering van Jordanië

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.