Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeIsraël

Israël

Israël reizen

"We zijn hier gekomen vanuit Jeruzalem, sinds eeuwen de hoofdstad van het joodse volk", zo benadrukte Yitzak Rabin bij de ondertekening van het vredesakkoord met de Palestijnen. Volgens de overlevering zou koning David zelf de hoofdstad ingewijd hebben met de naam Yeruzalayim, 'Stad van de Vrede'. Maar de stenen van Jeruzalem getuigen ook van duizenden jaren van godsdienstoorlogen: Makkabeeërs en Romeinen, kruisvaarders en Saracenen, Turken en Britten en - sinds 46 jaar - Israëli's en Palestijnen.

Verspreid door Israël vinden we de bekende bijbelse en historische monumenten.

De zuidgrens van het bijbelse Eretz Yisrael wordt gemarkeerd door Beersheba, hoofdstad van de Negev-woestijn. De irrigatiewerken zijn het beeldmerk van het moderne Israël. Hier bevond zich ook de betwiste waterput, waarover Abraham ooit een akkoord sloot met de Filistijn Abimelech. Tegenwoordig behoort de gereconstrueerde 'Bron van de Eed' tot de heilige plaatsen van drie wereldgodsdiensten.

De Golan-hoogte geldt als het oude Dan, de noordpunt van het bijbelse land. De hooggelegen vestingstad Gamla is bekend uit de geschiedschrijving van Flavius Josephus over de Judese opstand tegen de Romeinen.

In het heuvelland van Galilea vinden we Caesarea, de residentie van Pontius Pilatus en het bolwerk van de Romeinse overheersing. Het amfitheater, het hippodrome en het aquaduct herinneren aan de glorietijd van deze "Stad van Tienduizend Pilaren".
Even verder ligt het Turks aandoende havenstadje Akko, eens het bolwerk van Godfried van Bouillon. Die tijd herleeft in het door de kruisvaarders gebouwde Johannieterklooster

Haifa belichaamt de zionistische droom van Theodor Herzl: "Enorme lijnschepen voor anker ... de berg Karmel overdekt met duizenden witte huizen ..." Maar ook deze seculaire stad kent zijn heilige plaats: de Grot van Elia, een geliefd trefpunt voor joodse, christelijke en moslim-pelgrims.

Het sterkste symbool is uiteraard Jeruzalem zelf. In de oude stad liggen de eindbestemmingen van de pelgrimstochten van de drie 'volkeren van het Boek': de Klaagmuur, de Rots van Abraham en het Heilig Graf.

Wilt u door Israël reizen en bent u benieuwd naar ons reisaanbod? Bekijk hier de reizen die wij momenteel aanbieden.

Reizen naar Israël

Israël, miraculeus mozaïekKunst

Deze reis brengt de reiziger in aanraking met het mozaïek van culturen dat het Israëlische verleden heeft voortgebracht, van Bijbelse muren, Romeinse forten, kerken van kruisvaarders, islamitische heiligdommen, hedendaagse architectuur tot schitterende kunstcollecties.
Dr. Diklah Zohar Dr. Diklah Zohar
vanaf: € 2.495
Israël, miraculeus mozaïek

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook