Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeIran

Iran

Het oude Perzische Rijk

Iran reizen

Iran wordt door velen gezien als het land van het Arabische sprookje Duizend-en-een-nacht en de verhalen van prinses Sheherazade. Het is het land van weelderige paleizen, fonteinen, rozenperken en nachtegalen. Het land van de legendarische profeet Zarathustra, vereeuwigd door Nietsche in zijn boek ‘Also sprach Zarathustra’, en door Richard Strauss in zijn gelijknamige muziekstuk.

Tijdens onze culturele Iran reizen openbaart zich een indrukwekkende geschiedenis. Het was de basis van het oude Perzische Rijk, met beroemde krijgsheren als Cyrus, Darius en Artaxerxes. Deze Achaemenidische vorsten brachten het land tot bloei en bouwden steden als het indrukwekkende Persepolis, dramatisch gesitueerd op een hoogvlakte in de woestijn, en het charmante Isfahan. Nabij Persepolis zijn de Achaemenidische en Sassanidische graftombes van Naqs-e Rustam te zien, met indrukwekkende reliëfs. In Pasargadae liggen de resten van wat eens de tuinen van Cyrus de Grote waren, met een ingenieus irrigatiesysteem. Hier staat ook de graftombe van Cyrus nog altijd fier overeind.

Nabij Behistun, in een noordwestelijke uithoek van Iran, ontdekt u tijdens uw reis misschien wel het belangrijkste monument. Hier liet Darius I een reliëf en inscriptie in een rots achter, waarin hij verhaalt over zijn overwinningen en daden. Het wordt wel het equivalent van de Egyptische Rosetta-steen genoemd, doordat de tekst in zowel Oud-Perzisch, Babylonisch als het onbekende Elamitisch werd aangebracht.

In de hoofdstad Teheran liggen de herinneringen aan de tijd van de Sjahs, de Iraanse koningen tot aan de revolutie van 1979. Hier vindt u enkele van de mooiste paleizen van de voormalige Sjahs. Zoals het achttiende-eeuwse Golestan-paleis, rijkelijk versierd met mozaïek en geglazuurde tegels, het Witte paleis, het laatste zomerpaleis van de Sjah, en het Groene Paleis van Sjah Reza, met groene marmeren tegels op de façade en een indrukwekkende ontvangstzaal met spiegelmozaïek.

Wilt u door Iran reizen en bent u benieuwd naar ons reisaanbod? Bekijk hier de reizen die wij momenteel aanbieden.

Reizen naar Iran

De verbijsterende schoonheid en tegenstellingen van IranCultuur

De culturele rijkdom van Iran lijkt eindeloos. Bezoek Isfahan en het oude Persepolis en beleef de sfeer van exotiek en keizerlijke pracht en praal.

Nederlandssprekende begeleiding Nederlandssprekende begeleiding
vanaf: € 2.995
De verbijsterende schoonheid en tegenstellingen van Iran
Unieke hoofdsteden, Jerevan & TeheranGeschiedenis

In oktober 2018 wordt het tweeduizend achthonderd jaar bestaan van Jerevan, de hoofdstad van Armenië, gevierd. Tevens bezocht tijdens deze reis wordt Teheran, de bruisende hoofdstad van Iran is een moderne stad geworden met een geweldige energie. Deze reis verbindt het verleden met de verrassende moderniteit in beide unieke hoofdsteden en laat banden en verschillen zien gedurende drieduizend jaar.

 Drs. Rouslan Nimetoullaev Drs. Rouslan Nimetoullaev
vanaf: € 2.275
Unieke hoofdsteden, Jerevan & Teheran

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.