Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug

Reisvoorwaarden

Algemene voorwaarden

Aantal deelnemers
Het aantal deelnemers van onze reizen ligt rond de 15-20 personen. Bij onvoldoende deelname kan een reis uiterlijk drie weken voor het geplande vertrek door Voyage & Culture& worden geannuleerd. Alle aan Voyage & Culture reeds betaalde reisgelden en verzekeringspremies worden dan gerestitueerd.

Visumprocedures
Een visum aanvragen kan lastig en tijdrovend zijn. Voyage & Culture werkt daarom samen met de specialisten van VisumCentrale. Zij bieden een professionele afhandeling zodat u gemakkelijk en snel over de juiste reisdocumenten beschikt. VisumCentrale onderhoudt zeer korte lijnen met ambassades en de medewerkers beschikken over het hoogste kennisniveau. Uiteraard worden uw gegevens en documenten vertrouwelijk behandeld. U betaalt de kosten hiervoor rechtstreeks aan Visumcentrale. Hoewel er voordeligere manieren zijn, waarborgt Visumcentrale een correcte en nauwkeurige afhandeling zodat u zorgeloos aan uw reis kunt beginnen.

Voor sommige reizen is een visum én een toeristische uitnodiging vereist. Voor alle duidelijkheid vermelden wij dat zowel de toeristische uitnodiging als het visum via Visumcentrale geregeld wordt. U betaalt de kosten hiervoor rechtstreeks aan Visumcentrale. Uitzondering hierop zijn de stedentrips Rusland waarbij u een deel van de reis per trein aflegt; in dit geval verzorgt Voyage & Culture de toeristische uitnodiging.

Grensdocumenten/reispapieren
U bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Uw paspoort dient altijd geldig te zijn. Voor een aantal landen geldt dat het paspoort ook nog tot een bepaald aantal maanden na terugkeer geldig moet zijn. Dit wordt bij de betreffende reis vermeld. Uiterlijk tien tot zeven dagen voor vertrek ontvangt u de reisbescheiden met daarin de vertrekbrief met de laatste programma-informatie, relevante adresgegevens en telefon-/faxnummers en vervoersinformatie.

Indeling/toeslag eenpersoonskamer
Wanneer u zich individueel aanmeldt, kunt u bij boeking aangeven of u ingedeeld wilt worden in een tweepersoonskamer. Wij zullen er alles aan doen om u in te delen. Op het moment dat dat lukt, krijgt u de eenpersoonskamertoeslag van ons retour.

Hotelclassificatie
Bij Voyage & Culture kunt u rekenen op goede, veelal gunstig gelegen (*** of ****) hotels. De normen van classificatie van de hotels, welke gehanteerd worden op onze reisbestemmingen, komen niet altijd overeen met de Nederlandse normen. Desondanks streven wij ernaar om de door ons gestelde kwaliteit te handhaven

Prijzen en wijzigingen
Alle prijzen zijn per persoon en zijn gebaseerd op een bezetting van 2 personen bij verblijf in een tweepersoonskamer/-hut. We behouden ons het recht voor om conform de ANVR Reizigersvoorwaarden de reissom te wijzigen indien (nieuwe) heffingen zoals vervoerstoeslag, BTW, toeristenbelastingen, visumkosten, brandstoftoeslagen, veiligheidstoeslagen en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven. Verhogingen van deze kosten zullen daarbij netto, dus zonder opslag, worden doorberekend.

Preferenties
Als u preferenties heeft, dan verzoeken wij u deze tijdig kenbaar te maken, bij voorkeur bij de boeking van de reis. Wij doen ons uiterste best om aan uw wensen gehoor te geven. Graag wijzen wij u erop dat een preferentie een voorkeur is, en niet gegarandeerd kan worden.

Boeking
U ontvangt na aanmelding een boekingsovereenkomst. Wilt u alle gegevens zorgvuldig controleren en aanvullen en met een kopie van uw paspoort naar ons retourneren? Voor de reizen worden € 25,- administratiekosten per boeking in rekening gebracht. De hoofdaanmelder voor de reis op het aanmeldingsformulier bij een samengesteld gezelschap wordt door ons verantwoordelijk gesteld voor de betalingen. Er is sprake van een vrijblijvend aanbod dat door de reisorganisator kan worden herroepen. Fouten in deze gids zijn niet bindend.

Vluchttijden en vertragingen
De luchtvaartmaatschappijen behouden zich het recht voor om zonder aankondiging vooraf aanpassingen in het vluchtschema door te voeren, ook nadat u definitief geboekt heeft. Mocht dit onverhoopt bij uw reis van toepassing zijn, dan zullen wij er uiteraard alles aan doen om deze wijzigingen zo min mogelijk van invloed te laten zijn op uw programma. Eventuele bijkomende kosten worden met u persoonlijk doorgenomen, waarbij inzake eventuele meerkosten wij conform ANVR voorwaarden u aanvullend zullen adviseren. Voyage & Culture is niet aansprakelijk voor vertragingen.

Gezondheid
Voor uw plezier en die van de andere reizigers is het van belang dat u zonder hulp van onze reisleider kunt deelnemen aan onze reizen en in een goede gezondheid verkeert. Hierdoor zijn wij ervan verzekerd dat u aan alle excursies kunt deelnemen. Indien u onverhoopt door uw gezondheids- of mobiliteitssituatie niet kunt deelnemen aan (delen van) de reis dan kunnen we u hier helaas geen restitutie voor aanbieden. Door dit formulier te ondertekenen verklaart u dat u bekend bent met de inhoud van de reis en uzelf gezond genoeg verklaart om deel te nemen. Indien u twijfelt, neemt u dan alstublieft contact op met uw reisadviseur.

Verzekeringen
Het is verplicht om een voldoende dekkende reisverzekering te hebben om deel te nemen aan onze reizen. Indien u elders dan via de Europeesche Verzekeringen bent verzekerd raden wij u aan goed na te vragen of u op zowel medisch gebied als bij repatriëring kostendekkend bent verzekerd. Onze reisspecialisten adviseren u graag.

Annulering
Bij annulering door de reiziger gelden altijd annuleringskosten. 

Annulering tot de 42e kalenderdag (excl de vertrekdag) voor vertrek: 30%
Annulering vanaf de 42e kalenderdag (incl) tot de 21e dag (excl de vertrekdag) voor vertrek: 60%
Annulering vanaf de 21 kalenderdag (incl) tot de 7e dag (excl de vertrekdag) voor vertrek: 75%
Annulering vanaf de 7e kalenderdag (incl) tot de 3e dag (excl de vertrekdag) voor vertrek: 90%
Annulering vanaf de 3e dag (incl) tot en met dag van vertrek: 100%

Voor elke annulering worden naast bovenstaande kosten € 25 administratiekosten in rekening gebracht (deze vervallen als u 100% van de annuleringskosten moet betalen).
Daarnaast kan het voorkomen dat voor bepaalde groepsreizen, waaronder alle bootreizen, afwijkende annuleringsvoorwaarden gelden waardoor u in het geval van annulering een hoger percentage verschuldigd bent. Hierover informeren wij u voor boeking.

Het teruggeven van luchthavenbelastingen bij een annulering wordt uitgesloten, omdat dit al wordt opgenomen in de berekening van de annuleringskosten.

Noodgevallen buiten kantoortijden
Mocht u buiten kantoortijden Voyage & Culture willen bereiken, kunt u ons kantoor in 's Hertogenbosch bellen; via het antwoordapparaat ontvangt u een telefoonnummer van een van onze medewerkers aan wie u de boodschap kunt doorgeven.

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook