Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeHongarije

Hongarije

Hongarije reizen

In Budapest ligt de geschiedenis op straat, niet alleen de oude geschiedenis van de Turken, Oostenrijkse Habsburgers en de keizerlijke grandeur, maar ook die van het communisme en de grote omwenteling die in 1989 plaatsvond. Tot een paar jaar geleden werd er voor hem gemarcheerd met mooi ingestudeerde passen, nu is hij verdwenen van het Heldenplein, net als vele anderen: het levensgrote bronsbeeld van Stalin, de leermeester van het wereldproletariaat. Even verderop kent het plein sinds kort het grafmonument voor de onbekende gevallenen van 1956, over wie 30 jaar lang niet gesproken mocht worden. Nu vormen soldaten voor hén de erewacht.

Deze indrukwekkende stad biedt een uitzonderlijke verscheidenheid aan bezienswaardigheden, paleizen, koffiehuizen, synagogen, prachtige restaurants en talloze musea. Naast haar rijkdom aan kunstschatten, staat Budapest ook bekend om haar muziekleven: iedere avond worden prachtige concerten of opera's uitgevoerd. De uitvoeringen kennen een hoog niveau en worden gegeven in gebouwen die als de fraaiste in Europa gelden, zoals de Staatsopera met haar indrukwekkende classistische architectuur en prachtig gedecoreerd interieur.

Naast de Hongaarse Art Nouveau, muziek en schilderkunst behoort de wijn tot het culturele erfgoed van het land. Tussen burchten en kastelen, poesta en meren, oude steden en dorpen liggen de beroemde wijnregio’s en zijn kleine en grote wijnhuizen gevestigd.

Bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van reizen naar Hongarije.

Reizen naar Hongarije

Boedapest - winter rapsodieCultuur

Boedapest, ooit het Parijs van Midden-Europa genoemd, heeft zich opnieuw ontwikkeld tot dé metropool aan de Donau. In de Habsburgse tijd overvleugelde het Wenen met zijn spectaculaire architectuur, eersteklas musea, legendarische koffiehuizen en de talrijke, prachtig gedecoreerde badhuizen - nu is dat nog veel meer het geval.

Tibor Bérczes Tibor Bérczes
vanaf: € 1.545
Boedapest - winter rapsodie

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.