Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeGriekenland

Griekenland

Cultuursporen

Griekenland reizen

De oude Grieken hadden een veel grotere invloed op de Westerse beschaving gehad dan enig ander volk of natie. De filosofie en ethiek, de fundamenten van de wetenschap en wiskunde, de opvattingen van de overheid en burgerschap, literatuur en beeldende kunst vinden allemaal hun oorsprong in de Griekse geschiedenis 2.500 jaar geleden.

Griekenland bezit dan ook de belangrijkste archeologische sites, architectonische overblijfselen en musea van oudheden, van de Myceners tot het Hellenistische en Romeinse Griekenland. We vinden er ook een glimp van de spirituele pracht van de Byzantijnse kunst en architectuur met de grootste en mooiste tempels.

In Athene en de Peloponnesos vinden we veel van de klassieke en Byzantijnse hoogtepunten die Griekenland rijk is. De beroemdste cultuurschatten van de antieke wereld concentreren zich op een betrekkelijk klein gebied, naast de hoofdstad Athene, met zijn Acropolis en de Agora. We vinden er belangrijke steden als Delphi, met het bekende orakel en Olympia. Mycene, met de indrukwekkende resten van een ommuurd paleiscomplex met prachtig bewaard gebleven schachtgraven, en de indrukwekkende burchtruïne van Tiryns. In Epidaurus ligt het best bewaard gebleven theater van Griekenland.

Meer noordelijk bevinden zich bij Kalambaka de bekende ‘hangende’ Meteoren kloosters, hoog op de rotsen in een onbeschrijflijk landschap.

Mystras was eens een belangrijk Byzantijns bolwerk maar nu een romantische ruïnestad. De vroeg-christelijke en byzantijnse monumenten vinden we ook in de tweede stad van Griekenland, Thessaloniki met de buitengewoon goed bewaard gebleven vijfde-eeuwse basiliek Agios Demetrios, centrum van bedevaart sinds de zesde eeuw.

Op het eiland Chalkidiki vinden we de heilige berg Athos met de monnikenstaat, alleen toegankelijk voor mannen.

Bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van reizen naar Griekenland.

Reizen naar Griekenland

Griekse oudheid en Griekse noviteitCultuur

Athene pronkt niet alleen met het verleden in de indrukwekkende musea en op de Acropolis. Met haar hippe galeries, designwinkels en particuliere collecties hedendaagse kunst komt ook de ontwikkeling van de huidige moderne stad volop tot gelding.

Drs. Nikos Lanser Drs. Nikos Lanser
vanaf: € 1.895
Griekse oudheid en Griekse noviteit

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.