Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeFrankrijk

Frankrijk

Rijkdommen in de regio

Reizen Frankrijk

Frankrijk is door haar omvang en geschiedenis op te delen in verschillende regio’s met elk een eigen verhaal, die onze reizen naar Frankrijk ieder hun eigen kleur geven.

Parijs was vanaf de negentiende eeuw tot de Tweede Wereldoorlog het onbetwiste centrum van de kunst. De allesbepalende salons, de enorme kunstverzameling in het Louvre en de aantrekkingskracht die de stad op moderne kunstenaars uitoefende, maakten Parijs terecht tot de cultuurhoofdstad van de wereld. Het maakt het ook vandaag de dag tot een kunstbestemming van formaat, met belangrijke musea als het Louvre, het Centre Pompidou en het Musée d’Orsay, en daarnaast talloze kleinere galeries en ateliers.

Het noordwesten van Frankrijk is het Frankrijk van de Bretonnen. Met hun eigen taal en cultuur is deze Keltische regio duidelijk verschillend van de rest van Frankrijk. Hier vindt u tijdens uw reis een land bezaaid met menhirs en abdijen, en natuurlijk de beroemde Mont-Saint-Michel.

In het zuiden ligt het land van kastelen en kruistochten, de Languedoc. Verhalen van Maria Magdalena, het katharisme en de tempeliers komen er tot leven. Tijdens een reis kunt u schitterende oude steden als Béziers en Carcassonne bezoeken, met middeleeuwse straatjes, imposante kathedralen en indrukwekkende kastelen.

De schitterende natuur en het heerlijke weer deden in het verleden vele kunstenaars naar de Provence en de Côte d'Azur reizen, die hier hun sporen hebben achtergelaten, zoals bijvoorbeeld Van Gogh in Arles of de Frans-Russische schilder Marc Chagall. Het atelier van Renoir in Cagnes-sur-Mer en het atelier van Cézanne in Aix-en-Provence, het Matisse Museum in Nice en het Picasso Museum in Antibes, de Provence heeft veel meer te bieden dan alleen een blauwe zee en lavendelvelden.

Bent u benieuwd welke Franse bestemmingen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van reizen naar Frankrijk.

Reizen naar Frankrijk

Paris InsoliteKunst

De kunstreis geeft een kijkje achter de voordeur van Parijs en leidt naar musea, kunstinstellingen, kunstenaarsinitiatieven, galeries, ateliers en andere plekken - publiek en privaat, prestigieus en bottom-up - waar bijzondere tentoonstellingen en evenementen te zien zijn. Ook de banlieues worden verkend.

Drs. Nanda Janssen Drs. Nanda Janssen
vanaf: € 995
Paris Insolite

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.