Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeFinland

Finland

Finland reizen

Finland is voor velen het land van bossen en meren en de fascinerende natuur vormt dan ook een belangrijk onderdeel van de aantrekkingskracht van dit land. Het heeft echter ook op het gebied van cultuur en architectuur veel te bieden.

Tijdens het reizen door Finland treffen we overblijfselen van de eeuwenlange Zweedse en Russische invloeden. Oude stadjes met karakteristieke houten huizen en middeleeuwse kerkjes versierd met schitterende fresco's; Russisch-orthodoxe kloosters met hun kenmerkende koepeltjes en wonderlijke iconen; het verleden is op veel plaatsen nog tastbaar aanwezig.

Helsinki en omgeving tonen de modernere kant van dit noordelijke land. Tijdens onze Finland reizen waarbij de focus op architectuur ligt, zien we in de hoofdstad verschillende voorbeelden van Art Nouveau en Finse Jugendstil uit de vroege twintigste eeuw, zoals bijvoorbeeld de schitterend gelegen villa van de componist Jean Sibelius. Ook moderne architectuur valt volop te bewonderen met bijvoorbeeld de Finlandiahal van Aalto, het centraal station van Saarinen en het Olympisch Stadion.

De museumliefhebber kan tijdens zijn reis zijn hart ophalen aan de rijke collectie van het Atheneum Museum of in het Nationaal Museum, opgetrokken in nationaal-romantische stijl, met een schat aan middeleeuwse kunst. Het Kiasma Museum voor Moderne Kunst en Architectuur is werkelijk zoals een museum voor moderne kunst hoort te zijn: een brijlant gebouw van de Amerikaanse architect Steven Holl met een verrassende en interessante collectie.

Wilt u naar Finland reizen en bent u benieuwd naar ons actuele aanbod? Bekijk hier onze reizen.

Reizen naar Finland

Het sprookjesachtige NoordenCultuur

Tijdens deze reis bezoekt u Helsinki, juweel aan de Oostzee, het in de winter nog meer grandeur uitstralende Sint-Peterburg en de sprookjesachtige belichaming van de winter, Lapland.

Drs. Alexander Münninghoff Drs. Alexander Münninghoff
vanaf: € 2.795
Het sprookjesachtige Noorden

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook