Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeDuitsland

Duitsland

Historie en prestigieuze automerken

Reizen Duitsland

Tot 1989 waren onze oostenburen verscheurd in het vrije Westen en het communistische Oosten. Sinds de ‘Wende’ zijn Oost-Duitsland en Oost-Berlijn weer toegankelijk en maakt het gebied een ongekende bloei door. Het maakt de hoofdstad van Duitsland een meer dan interessante bestemming om naartoe te reizen. 

In Berlijn ligt de geschiedenis letterlijk op straat, met de loop van de Berlijnse Muur nog altijd duidelijk aangegeven. De Brandenburger Tor, de monumentale Stalinallee, het Stasi-hoofdkwartier aan de Normannenstrasse en de geheime gevangenis Hohenschönhausen vertellen het verhaal van het leven ten tijde van de DDR. Berlijn is echter ook een stad van vermaarde musea als de Alte Nationalgalerie, het Neues Museum en het Pergamonmuseum, met de beroemde Ishtarpoort uit Babylon. Unter den Linden en de Hackesche Höfe nodigen intussen uit tot slenteren langs de vele winkels en terrasjes.

Ook Dresden kende een dramatische geschiedenis, met als dieptepunt de zware bombardementen van februari 1945. Na de ‘Wende’ werd hard gewerkt aan de wederopbouw van de stad, die nu weer schittert als voorheen. De Frauenkirche, het Residentieslot en de Zwinger tonen weer trots het verleden van de Saksische hoofdstad en zijn een bezoek waard tijdens uw reis.

Duitsland weet ook de kunstliefhebber te bekoren. De Beierse hoofdstad München, gelegen in de grootste deelstaat van Duitsland, barst haast uit zijn voegen door zijn enorme kunstcollecties. De Alte en Neue Pinakothek, de Glypothek, het Lenbachhaus met kunst van Der Blaue Reiter, en de Sammlung Shack, een ongekend aanbod aan verschillende kunststromingen. Samen met Stuttgart vormt ze ook nog eens het centrum van de Duitse auto-industrie. BMW, Mercedez-Benz, Porsche en Audi tonen hier de historie en toekomst van deze prestigieuze automerken, met prachtige musea om te bezoeken tijdens het reizen.

Duitsland heeft echter nog zo veel meer interessante bestemmingen. Wat te denken van de monumenten van Bauhaus in Dessau, de historische binnensteden van Aken en Magdeburg, het Romeinse verleden van Trier en Keulen, en de Hanzegeschiedenis van de noordelijke havenplaatsen?

Bent u benieuwd welke bestemmingen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van reizen naar Duitsland.

Reizen naar Duitsland

100 jaar BauhausCultuur

In 1919 werd door de architect Walter Gropius het ‘Staatliches Bauhaus’ opgericht. In 2019 staat Duitsland middels verschillende tentoonstellingen stil bij ‘100 jaar Bauhaus’. Deze reis voert u langs exemplarische ontwerpen van deze veelomvattende beweging in Stuttgart, Ulm, Karlsruhe, Mainz en Frankfurt.

Drs. Martijn Pieters Drs. Martijn Pieters
vanaf: € 1.795
100 jaar Bauhaus

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook