Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeCuba

Cuba

Cuba

Broeierige rumbars in het Havana van Hemingway, zwierige spaans-koloniale architectuur, afro-amerikaanse ritmes op straat. Dit alles behoort tot het culturele leven in het bolwerk van de familie Castro. Cuba is letterlijk een laatste eiland van 'reëel bestaand socialisme' in de wereld. Maar in het culturele leven vormt het erfgoed van Marx en Lenin slechts een onderdeel van de smeltkroes van Zuidamerikaanse, Afrikaanse en Europese invloeden. Cuba betekent uitgestrekte tabaks- suikerrietvelden tussen de beboste heuvels van het binnenland, maar ook prachtige zonovergoten stranden, de rumba en cabaret Tropicana.

Havana is vanwege de 900 paleizen, kerken en villa's van de vroegere 'imperialisten' door de UNESCO uitgeroepen tot Wereldmonument. U wandelt er over plazas met hun fascinerende mengeling van statige bouwkunst en Caraïbische drukte. In de kathedraal, aanvankelijk een missiekerk van de jezuïeten, rustte ruim een eeuw het lichaam van Columbus. Het Museo de la Revolucion, gevestigd in het voormalige paleis van dictator Batista, en het Plaza de la Revolución, het Cubaanse Rode Plein, waar Fidel Castro jaarlijks zijn 1 mei-redevoering hield, getuigen van de meest recente geschiedenis.

In het zwoele Santiago de Cuba staat bekend als de meest volmaakte culturele 'melting pot' van beide Amerika's. De stad, met een gemêleerde bevolking van slaven, Fransen en Jamaïcanen, biedt een boeiende variatie aan bouwstijlen: van koloniaal tot art-deco. Hier staan onder meer het blauw-witte stadhuis waar Fidel Castro vanaf het kleine balkon het publiek toesprak en andere locaties die aan de revolutie herinneren.

In het Spaans-koloniale Trinidad waant u zich in een openluchtmuseum. Het lijkt wel of de tijd er heeft stilgestaan. Hier vindt u de pittoreske Plaza Mayor met koningspalmen en paarse bougainvillea’s, de barokke 18e-eeuwse Santísima Trinidad en de Casa de los Sanchez-Iznaga met het Museo de Arquitectura Colonial.

Nieuwsgierig naar onze reizen naar Cuba? Bekijk hier ons actuele aanbod.

Reizen naar Cuba

De nieuwe jeugd van 500-jarig HavanaJubileumreizen

Deze reis besteedt aandacht aan het bewogen verleden van Cuba met bezoek aan monumenten in het jubilerende Havana en het Unesco-werelderfgoed in Trinidad en Camaguey. 

Nederlandssprekende begeleiding Nederlandssprekende begeleiding
vanaf: € 3.395
De nieuwe jeugd van 500-jarig Havana

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook