Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeBelgië

België

Tweedrachtig land

België reizen

Hoewel de Belgische monarchie het motto Eendracht maakt macht hanteert, is het land verdeeld in taal en cultuur. Het is een relatief jong land. Pas sinds de afscheiding in 1830 na de Belgische Revolutie van Nederland is het een zelfstandig land met een eigen bestuur.

In de geschiedenis van het huidige België is zo vaak door Europese mogendheden gestreden over landsbelangen dat het wel het 'slagveld van Europa' werd genoemd. Enkele beruchte oorlogen die er werden uitgevochten zijn de slag bij Waterloo, die de ondergang van Napoleon betekende in 1815 en de Eerste Wereldoorlog. Ieper is een van de meest tragische plaatsen waar veldtochten veel verdriet en schade toebrachten. Bij de Tweede slag om Ieper werd voor het eerst chloorgas gebruikt en later ook mosterdgas dat zo de benaming yperite kreeg. Na de totale verwoesting is de stad herbouwd met Duits geld en nog altijd wordt hier met name door de Britten stilgestaan bij de tragedie. Dagelijks klinkt de Last Post om 20.00 uur onder de Menenpoort. Opdat wij niet vergeten.  

Behalve als noodlottig toneel van frontlinies, heeft België een reputatie opgebouwd op het gebied van schilderkunst. Het begon met de Vlaamse primitieven met Jan van Eyck. In de de renaissance en barok volgden wereldberoemde namen als Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens. De laatste is waarschijnlijk de belangrijkste vertegenwoordiger van de Vlaamse barok. Zijn werk is over de hele wereld te bewonderen. In 'zijn' Scheldestad hangen kunststukken in o.a. het Museum voor Schone Kunsten, het Rubenshuis en in de Sint-Jacobskerk. In de vorige eeuw heeft België in een hele andere artistieke vorm op het gebied van stripverhalen naam gemaakt met onder meer Kuifje, Suske en Wiske en Guust. Deze van oorsprong vermakelijke comics hebben inmiddels een soort cultvorm aangenomen.  

De kunststeden Antwerpen, Brugge, Gent en Brussel barsten van de historische monumenten en gebouwen, maar ook moderne invloeden hebben hun intrede gedaan. Zo gooit het nieuwe MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen hoge ogen dankzij de bijzondere architectuur waarbij interieur en exterieur integreren. Dankzij de faam van Belgische chocolademakers en de speciaalbiertjes (in België wordt reeds sinds de middeleeuwen bier gebrouwen) is het bovendien een bijzonder smaakvolle reisbestemming.

Bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van reizen naar België.

Reizen naar België

Barok in Rubens` AntwerpenKunst

Bezoek Antwerpen in het teken van haar bekendste en best vertegenwoordigde kunstenaar, Peter Paul Rubens, maar maak ook kennis met het werk van een nieuwe generatie kunstenaars door hem geïnspireerd, onder wie Paul Kooiker, Jan Fabre, Luc Tuymans en Tony Le Duc.

Drs. Ria Ophof - van Dijk Drs. Ria Ophof - van Dijk
vanaf: € 795
Barok in Rubens` Antwerpen

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.