Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeBaltische Landen

Baltische Landen

Estland, Letland en Litouwen

Reizen Baltische Landen

Aan het eind van de vorige eeuw waren de Baltische Landen korte tijd wereldnieuws toen zij als eerste Sovjetrepublieken afhankelijk werden. Na enkele jaren van hard werken aan de opbouw van hun landen, werd de inzet beloond met lidmaatschap van de Europese Unie. Hoewel de drie landen allen een dramatische geschiedenis achter de rug hebben, die op veel gebieden overeenkomsten vertoont, valt er ook een grote culturele verscheidenheid te ontdekken.

De Hanzestad Tallinn, de hoofdstad van Estland, was tijdens de Sovjettijd al een schilderachtige vakantiebestemming. De indrukwekkende stadsmuren en torens vormen het best bewaard gebleven middeleeuwse verdedigingsstelsel van Europa en de smalle straatjes vol oude gildehuizen nodigen uit tot lange stadswandelingen. De Russische tsaar Peter de Grote liet hier een van zijn zomerpaleizen bouwen, het barokke paleis Kadriorg. Wie meer van moderne kunst houdt kan terecht in het nationale museum KUMU, met o.m. Este en Russische avant-garde, socialistisch realisme en non-conformistische Sovjetkunst.

Ook de Letse hoofdstad Riga was ooit een Hanzestad, maar werd later bekend als het Parijs van het Oosten. Het is de art-nouveauhoofdstad van Noord-Europa met niet minder dan 400 gebouwen in deze stijl, veelal gelegen in de oude binnenstad. De Duitse Hanzegeschiedenis is echter ook nog goed zichtbaar in het stadsbeeld, met de gotische domkerk en het schitterend herbouwde Schwarzhäupterhaus. Ook voor het minder prettige verleden in een plaats ingeruimd. Het Letse bezettingsmuseum toont de gecompliceerde geschiedenis van de Baltische Landen tussen 1939 en 1991.

Het Litouwse Vilnius is juist een barokstad, resultaat van de Gouden Eeuw in de tijd van de Pools-Litouwse Unie. De pittoreske, oude binnenstad kent nog talloze barokke kerken en paleizen uit deze tijd. Uit de tsarentijd resteren niet alleen orthodoxe kerken, maar ook een immense joodse erfenis, uit de tijd dat Vilnius als het Litouwse Jeruzalem bekend stond.

Nieuwsgierig naar onze reizen naar de Baltische landen? Bekijk hier ons actuele aanbod.

Reizen naar Baltische Landen

Baltische LandenCultuur

Estland, Letland en Litouwen waren eeuwenlang speelbal van de grote mogendheden. Slechts een korte periode, van 1918 tot 1940, waren ze onafhankelijk, maar sinds 1991 staan deze landen opnieuw op de kaart van Europa.

Drs. Frederik Erens / John de Jonge Drs. Frederik Erens / John de Jonge
vanaf: € 1.295
Baltische Landen

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook