Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeArmenië

Armenië

De eerste Christelijke staat

Armenië reizen

Door Armenië reizen is reizen door een bijzonder rijke historie. Het land werd de eerste Christelijke staat toen in het jaar 301 de Heilige Armeense Apostolische kerk werd opgericht, de eerste nationale kerk van het christendom. De geschiedenis van het land gaat echter veel verder terug, tot ca. 1500 voor Christus. Het was in die vroege tijd onderdeel van achtereenvolgens het Perzische Rijk, het Hellenistische Rijk van Alexander de Grote en ten slotte een vazalstaat van het Romeinse Rijk. Ook na het begin van onze jaartelling was Armenië een speelbal van grote mogendheden als het Sassanidische Rijk, het Ottomaanse rijk en in de laatste eeuwen het Russische Rijk en de Sovjet-Unie. Het land heeft dan ook vele bezienswaardigheden te bieden uit al deze periodes van haar geschiedenis.

Vanwege haar vroege bekering tot het Christendom kent Armenië een veelvoud aan vroegchristelijke architectuur. Dit is dan ook een onmisbaar aspect in onze Armenië reizen. Eén van deze bouwwerken is het Armeense heiligdom en klooster Echmiadzin, sinds de vijftiende eeuw zetel van de patriarch-catholicos van alle Armenen. De Echmiadzin-kathedraal werd gebouwd in 301 onder toezicht van St. Gregorius de Verlichter en wordt beschouwd als de oudste kerk ter wereld. In de schatkamer van dit heiligdom wordt de Heilige Lans bewaard, de speer die Jezus verwond zou hebben bij de kruisiging. Ook een ander klooster houdt verband met deze Heilige Lans. De naam van het Geghard klooster betekent ‘klooster van de Heilige Lans’. Het complex bestaat uit drie kerken, waarvan er twee geheel uit de rotsen zijn gehouwen. De derde heeft een bijzondere akoestiek.

De hoofdstad Jerevan telt enkele uitmuntende musea, die zeker een bezoek waard zijn, zoals de Nationale Galerij, met een rijke collectie Russische schilderkunst, en het Matenadaran, waar duizenden Middeleeuwse manuscripten liggen opgeslagen.

Bent u benieuwd welke reizen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van reizen naar Armenië.

Reizen naar Armenië

Armenië, in de schaduw van de AraratCultuur

Een boeiend land met een eeuwenoude cultuur, een majestueuze natuur en een gastvrije en zelfbewuste bevolking, dat is Armenië. Tijdens de reis ontdekt u het voormalig koninkrijk met culturele banden die tot de vijfde eeuw v. Chr. teruggaan.

 Drs. Rouslan Nimetoullaev Drs. Rouslan Nimetoullaev
vanaf: € 1.695
Armenië, in de schaduw van de Ararat
Unieke hoofdsteden, Jerevan & TeheranGeschiedenis

In oktober 2018 wordt het tweeduizend achthonderd jaar bestaan van Jerevan, de hoofdstad van Armenië, gevierd. Tevens bezocht tijdens deze reis wordt Teheran, de bruisende hoofdstad van Iran is een moderne stad geworden met een geweldige energie. Deze reis verbindt het verleden met de verrassende moderniteit in beide unieke hoofdsteden en laat banden en verschillen zien gedurende drieduizend jaar.

 Drs. Rouslan Nimetoullaev Drs. Rouslan Nimetoullaev
vanaf: € 2.275
Unieke hoofdsteden, Jerevan & Teheran

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.