Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeOostenrijk

Oostenrijk

Reizen Oostenrijk

Oostenrijk staat voor veel mensen synoniem aan bergen en natuur, maar het land heeft ook een rijke culturele geschiedenis. Wenen was in de zeventiende eeuw immers de stad van de machtigste monarchie van Europa. Immers, de Habsburgers waren Aartshertogen van Oostenrijk, Koningen van Hongarije, Koningen van Bohemen en vorsten van allerlei kleinere landen. Bovendien waren ze Keizers van het Heilige Roomse Rijk. Aan het einde van de 19e eeuw ontwikkelde de Donau-metropool zich opnieuw tot een politiek, cultureel, artistiek en wetenschappelijk centrum, op het moment dat toonaangevende geleerden en kunstenaars zich afkeren van de verkalkte aristocratische tradities. Ze willen nu vooral modern en a-historisch zijn. Kunstenaars en architecten als Adolf Loos, Otto Wagner, Egon Schiele, Gustav Klimt en Oskar Kokoschka nemen het voortouw in wat later de Wiener sezession of Weense Secessie werd genoemd.

Deze geschiedenis is overal in de stad zichtbaar, zoals in het centrum met de karakteristieke monumenten als de Stephansdom en de Hofburg, met een verzameling gebouwen waar vroeger de Habsburgers verbleven, of in een van de vele musea. Met de Sezession, het Kunsthistorisches Museum, het Albertina en de Belvedere heeft de Oostenrijkse hoofdstad een verzameling kunst van naam binnen haar grenzen.

Salzburg staat vooral bekend als de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart. In de gezellige stad aan de oevers van de Salzach zijn twee musea ingericht, in zijn geboorte- en woonhuis, die het leven en werk van deze componist tonen. Ook de Residenz, het luxe paleis van de aartsbisschoppen, en de 11e-eeuwse vesting Hohe Salzburg zijn de moeite van een bezoek waard.
De Tiroolse stad Innsbruck was eveneens een van de residenties van de Habsburgse keizer Maximiliaan. Hier vinden we het beroemde stadspaleis met het gouden dak.

Bent u benieuwd welke reizen naar Oostenrijk wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod.

Reizen naar Oostenrijk

Kunstzinnige steden aan de DonauKunst

De Donau verbindt Hongarije, Slowakije en Oostenrijk, ooit delen van de keizerlijke & koninklijke monarchie, tot een kunstregenboog. Naast monumenten die getuigen van een bewogen geschiedenis is er fascinerende kunst te zien, het resultaat van een culturele explosie begin twintigste eeuw: Art Nouveau, Fin-de-Siècle en avant-garde.

Tibor Bérczes Tibor Bérczes
vanaf: € 1.495
Kunstzinnige steden aan de Donau

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.