Vind uw reis

Reizen tonen

Wetenschappelijke
reisleiders

Reisleiders in
woord en beeld

Alle reisleiders

Reizen in goed gezelschap

Academische Reizen biedt
een breed scala aan culturele
reizen in klein gezelschap.

Alle reizen tonen

Brochure


Vraag onze brochure aan!

Brochure aanvraag

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel mij terug

Laat uw telefoonnummer
achter en wij bellen u zo
spoedig mogelijk terug...

Bel mij terug
HomeItalië

Italië

Kunstbestemming van formaat

Italië reizen

Cultuurliefhebbers die naar Italië reizen, zullen niet snel uitgekeken raken. Er zijn weinig landen waar zo veel kunstschatten zijn te vinden uit zo veel verschillende periodes als in Italië. Van opgravingen in Pompeii tot design tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

De regio’s rondom de steden Rome en Napels vormen de bakermat van de Romeinse cultuur op het vasteland. Een reis waarbij u Rome aandoet is niet compleet zonder het Forum Romanum, de kern van het Romeinse imperium, en het Colosseum te hebben bezocht. De Capitolijnse en Vaticaanse musea tonen een enorme hoeveelheid kunstschatten uit de oudheid. Ten noorden van de stad liggen de Etruskische steden, met hun mysterieuze schrift en indrukwekkende koepelgraven. Rondom Napels is het dagelijks leven uit de Romeinse tijd bevroren in Pompeii en Herculaneum. Onder de as van de Vesuvius zijn steden met winkels, badhuizen en villa’s tevoorschijn gekomen met schitterende mozaïeken en fresco’s, veelal prachtig bewaard gebleven.

Florence is een uitstekend startpunt voor reizen rondom thema’s als Middeleeuwse kunst en Renaissance-kunst, met de uitgebreide collectie van de Galleria degli Uffizi, met daarin een grote collectie meesterwerken van Rafaël, Titiaan, Caravaggio, Boticelli en natuurlijk het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Ook in de vele kerken van de stad zijn prachtige schilderingen te vinden van o.a. Giotto en Michelangelo.

Aan de Noordoostkust van Italië vindt men steden als Venetië, Bologna en Ravenna, met prachtige kerken en mozaïeken. Venetië kan echter ook een centrum van contemporaine kunst genoemd worden, met de vaste collecties van het Peggy Guggenheim Museum, het Palazzo Grassi en de Punta della Dogana en natuurlijk de beroemde Biënnale van Venetië met altijd weer spraakmakende paviljoens.

Italië reizen hebben echter nog veel meer verborgen juweeltjes te bieden; deze maken ieder bezoek weer tot een verrassing. Daarnaast is het een heerlijke mediterrane bestemming, waar het dagelijks leven weerspiegeld wordt op de talloze markten, terrassen en in de kleine winkeltjes.

Bent u benieuwd welke bestemmingen wij momenteel aanbieden? Bekijk hier ons aanbod van reizen naar Italië.

Reizen naar Italië

NapelsCultuur

Napels, de eeuwenoude, maar zich gedurig vernieuwende stad, gelegen aan de voet van de Vesuvius. Met natuurlijk hoogtepunten als het Museo Archeologico Nazionale, de ‘brandende velden’ van het Campi Flegrei, de Amalfitaanse kust en Pompeii. Maar ook in een bijzondere periode: tijdens Allerheiligen Allerzielen, dat hier volop leeft.

Steven Bastmeijer Steven Bastmeijer
vanaf: € 1.395
Napels
Barokke schoonheid van ApuliëKunst

Apulië, oftewel Puglia, is een van de cultureel rijkste provincies van Italië, vol hoogtepunten uit de hele geschiedenis: prehistorische grotwoningen, Griekse kunst, Romeinse overblijfselen, Normandische kathedralen en Duitse burchten, spectaculair Spaanse barok.

Drs. Frederike Upmeijer Drs. Frederike Upmeijer
vanaf: € 1.595
Barokke schoonheid van Apulië

Bewaarde
reizen

Larenweg 40, 5234 KA 's-Hertogenbosch 020 623 83 68 info@voyageculture.nl
  • Volg ons via Facebook

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe reizen en actuele informatie.